Košarkaši Partizana posle velike drame pobedili Budućnost i osvojili prvo mesto

Košarkaši Partizana su u meču poslednjeg kola regularnog toka ABA lige pobedili Budućnost u Podgorici (83:82) i tako obezbedili prvo mesto i prednost domaćeg terena do kraja doigravanja

Budućnost je na samom startu meča imala plus četiri, ali su gosti zatim zaigrali bolje, preokrenuli do kraja prve deonice, a onda u finišu druge imali i velikih plus 14 (41:27).

Partizan je drastičnim padom u igri ispod oba obruča dozvolio domaćinu da se u potpunosti vrati u meč sredinom treće deonice i priđe na minus dva (51:53).

Početkom četvrte četvrtine trojkom Erika Grina Budućnost je došla do prvog vođstva posle prve četvrtine (63:62).

Posle tri promašena bacanja Matijasa Lesora Budućnost je povela 66:64, ali je Zek Ledej trojkom vratio prednost crno-belima.

Trojkom Kevina Pantera Partizan je na dva minuta pre kraja stigao do plus četiri (74:70), a delovalo je da je meč trojkom na minut pre kraja prelomio Ledej (79:72). Međutim, upravo je Ledej napravio nesportsku ličnu grešku na 39 sekundi do kraja, što je domaćinu omogućilo da dođe na 78:79. Trojkom uz faul Erik Grin je sa četiri poena iz napada doneo izjednačenje (82:82) na tri sekunde pre kraja. Panter je iskoristio jedno od dva bacanja dve sekunde pre kraja i tako doneo Partizanu veliku pobedu.

Kod Partizana je najefikasniji bio Panter sa 14 poena, Lesor je dodao 13, Ledej 12, a Joanis Papapetru 11.
Ubedljivo najefikasniji igrač meča bio je Erik Grin sa 31 poenom, a za Budućnost je 12 dao Tre Bel-Hejns, devet Alfa Kaba, a po osam Petar Popović i Edin Atić. 

Partizan je sezonu okončao skorom 24-2 i obezbedio prednost domaćeg terena do kraja doigravanja, a u plej-ofu će startovati protiv podgoričkog SC Derbija, dok će Budućnost kao trećeplasirana u četvrtfinalu plej-ofa igrati protiv Mege. Plej-of startuje sledećeg vikenda.