Lajović: Najteži meč u poslednjih šest meseci, ponosan sam na veliki uspeh

Srpski teniser Dušan Lajović, nakon osvajanja turnira Srpska open, izjavio je da je ponosan na veliki uspeh, do kojeg je došao nakon velike borbe protiv rivala kojeg odlično poznaje

Lajović je fantastičan turnir i nedelju, krunisao pobedom u finalu.

Srpski teniser bio je bolji od Rusa Andreja Rubljova sa 2:1 u setovima (6:3, 4:6, 6:4).

Emotivan je bio Dušan nakon pobede i borbe u finalu.

"Iskreno, ovo je verovatno najteži meč u poslednjih šest meseci. Osećao sam se iscrpljeno, nisam oseća svoje noge, vrtelo mi se u glavi. Znao sam da je Andrej veliki borac i da moramo da se borimo, ali sam uspeo nekako da privedem meč kraju. Igrao sam mahinalno, probao sam da dođem do lakših poena, ali nije uspevalo.", prvi su utisci Lajovića nakon meča.

"Oduševljen sam onim šta sam uradio ove nedelje, prošao sam kroz svašta. Imao uspone i padove i ovo je veliko iznenađenje i izaziva veliki ponos. Verujem u sebe, iako nisam imao najbolju prošlu godinu", dodao je Lajović.

Srpski teniser istakao je značaj podrške sa tribina u Banjaluci.

"Nisam mogao da uradim ovo bez publike, osetio sam vašu podršku, sjajan je osećaj igrati pred vama, hvala vam. Česitam Andreju, sjajnu nedelju si imao, izvini za danas, hvala ti za sjajan meč i nadam se da vidimo u još nekom finalu", dodao je Dušan, koji je osvojio svoj drugi ATP turnir u karijeri.