Nema Kampaca i Vildoze, ali tu je Ivanović, Zvezda slavila u Ljubljani

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u gostima u Ljubljani ekipu Cedevita Olimpije sa 84:70 u odloženom meču trećeg kola ABA lige

Iako u protokolu nije bilo Luke Vildoze i Fakunda Kampaca, Crvena zvezda je uspela da ostvari trijumf na nezgodnom gostovanju u Ljubljani.

Kako se radilo o odloženom meču trećeg kola regionalnog takmičenja, a argentinski duo nije bio u redovima crveno-belih kada je po rasporedu meč trebalo da bude odigran, Vildoza i Kampaco su morali da propuste ovaj meč.

Uprkos tome, srpsku ekipu do pobede vodio je niko drugi do Nikola Ivanović, koji je u "Stožicama" odigrao meč karijere.

Ivanović je u svakom smislu reči, pruzimao odgovornost i kanonadom poena sa različitih pozicija i načina, držao rivala na kontrolisanoj razlici.

Zvezda je sjajno ušla u meč i nakon samo par minuta košarke, vodila sa 17:0.

Delovalo je da je Cedevita Olimpija dozvolila preveliku prednost rivali u da će se veoma teško vratiti u meč, ali je domaćem timu to ipak pošlo za rukom.

Prazniji hod gostiju, slovenački tim uspeo je da kazni i da se sredinom druge četvrtine poptuno rezultatski priključi.

Međutim, Zvezda je na poluvreme otišla sa 14 poena razlike, koliko je bilo i na kraju meča, pošto su crveno-beli uspešno odbili nalete domaćih.

Nikola Ivanović predvodio je sve strelce sa čak 29 poena, a poentersku pomoć imao je u Dobriću i Petruševu koji su postigli po 12 poena.

Kod Cedevita Olimpije, dvocifreni su bili Alibegović sa 12, kao i Dragić i Matković sa po 10 poena.

Za dva tima završen je regularni deo sezone ABA lige i predstoji im plej-of.

Zvezda će u četvrtfinalu igrati priotiv ekipe Zadra, dok Cedevita Olimpiju očekuje FMP.