Sport

Evroliga izdala saopštenje: Partizan vodi sa 2-0, sledi odluka o suspenzijama

Čelnici najkvalitetnijeg klupskog evropskog košarkaškog takmičenja, izdali su saopštenje nakon druge utakmice Real Madrida i Partizana, Srpski klub i zvanično je ostvario drugi trijumf nad "kraljevskim klubom", a iz Evrolige naveli su da će u narednih 24 časa uslediti odluke o suspenzijama i kaznama za aktere tuče koja je prekinula meč

Veliki haos nastao je u Madridu u finišu drugog meča plej-of serije Evrolige između Reala i Partizana.

Srpski tim još jednom je bio bolji od favorizovanog protivnika i sekunde su preostale do zvaničnog vođstva od 2-0.

Na minut i 40 do kraja susreta, izuzetno prljav faul nad Kevinom Panterom, napravio je najstariji član protivničkog tima Serhio Ljulj.

Usledila je burna reakcija kapitena crno-belih, a potom je vrlo brzo situacija eskalirala, te je usledio fizički obračun gotovo svih košarkaša obe ekipe.

Meč je suspendovan, pošto je čak 21 košarkaš zaradio isključujuću grešku zbog učestvovanja u sukobu, kao i napuštanju klupe za rezervne igrače.

Ubrzo se oglasila i sama Evroliga, koja je saopštila da je Partizanu upisana pobeda rezultatom koji je bio aktuelan u trenutku prekida, a to je 95:80.

Takođe, čelnici najkvalitetnijeg evropskog takmičenja izrazili su oštru osudu ponašanja, rekavši da takvim stvarima nije mesto na sportskim dešavanjima.

U narednih 24 časa, Evroliga će doneti odlulu o kaznama i suspenzijama koje će biti određene akterima sukoba.

Očekuje se da najoštrije budu kažnjeni pre svega Geršon Jabusele, koji je imao rvački zahvat na Dantea Eksuma, prilikom kojeg se jedan od najboljih košarkaša Partizana povredio, a potom i Matijas Lesor, Kevin Panter i Serhio Ljulj, koji su bili u centru pažnje nemilog događaja.

image