Reakcije na haos u Madridu: Najcrnji poraz Reala, Jabusele mora biti propisno kažnjen

Veliku buru izazvala je tuča košarkaša Real Madrida i Partizana u drugom meču plej-ofa Evrolige, a brojni evropski mediji navode da je "kraljevski klub" doživeo veliki udar, što u smislu rezultata, što reputacije

Čuveni španski list "Marka", poznat kao mediji veoma blizak Real Madridu, icrpni izveštaj sa utakmice između košarkaša Reala i Partizana objavio je pod naslovom "Najcrnji poraz u istoriji Real Madrida".

"Postoji mnogo načina da se izgubi. Real Madrid je izabrao najružniji. U velikoj meri je deklasiran od Partizana u meču koji ih je doveo do 0-2 i nadomak Fajnal-fora. Real je pokazao svu svoju frustraciju i završio meč sa tučom i žalosnim ishodim ", navodi se u pisanju "Marke".

"Poraz rezultatom 95:80 bio je manje bolan od one slike grupe nemoćnih igrača koji udaraju. Ljulj je zapalio vatru teškim faulom nad Panterom, nebitnim na sredini terena, na minut i 40 sekundi do kraja."

Marka konstatuje da je sve u završnici bio "jeziv spektakl".

"Amerikanac Panter se suprotstavio, pokazao pesnice i tu su se svi uključili. Dek, Musa, Lesor, Jabusele, koji je bacio i čak povredio Egzuma... Bio je ovo jeziv spektakl. Može doći do sankcija za naredne utakmice. Bio je to veoma tužan kraj, jer se više nije igralo. Real se našao u nezamislivom scenariju na korak od eliminacije, na ivici provalije posle dve utakmice u Madridu. Niko nije uspeo da preokrene 0-2 i beli moraju mnogo toga da promene da bi to postigli", zaključuje Marka.

Kapiten Partizana Kevin Panter, oglasio se nakon meča na društvenim mrežama.

Panter je na objavu u kojoj se navodilo da su on i Ljulj započeli celu situaciju, imao kratak komentar: "Nisam ja počeo ništa. Začepite!"

Rudi Fernandez uputio je javno izvinjenje povodom scena u Madridu.

"Moramo da se izvinimo svma koji vole košarku. Ne trebaju nam ovkve scene. Partizan je za nas prijateljski ti. Moramo da ostavimo utakmicu iza sebe, mislim da treba da igramo košarku kako bi navijači uživali u Evroligi, a ne da se dešavaju ovakve stvari", rekao je Fernadnez.

"Teško je tumačiti takvu situaciju, šta je izazvalo reakciju Ljulja i Pantera teško je reći. Velika je šteta što se ovo dogodilo na kraju, obe ekipe su napravile veliki spektakl do tada. Ovo je sada trenutak da se svi smirimo, Partizan je pokazao da je bio bolji od nas. Mi smo Real, moramo da se borimo do kraja i da se i mi i oni vratimo košarci", rekao je iskusni španski košarkaš.

Povodom tuče na meču Reala i Partizana, oglasili su se i nekadašnji evroligaški igrači.

"Ljulj je zakuvao haos i očekivao da Panter ne uradi ništa? Jabusele bolje da ne ide za Beograd", napisao je Malkom Dilejni, nekadašnji član Barselone, Bajerna i Lokomotive Kubanj.

Američki košarkaš dodao je da ga ne bi čudilo da Real zatraži da se treći meč igra bez publike.

"Real će pokušati da se u Beogradu igra bez publike, ne bi me to začudilo. Da sam ja na mestu čelnika Partizana, nema šanse da bih dozvolio da se igra bez mojih navijača. Naredni dani biće zanimljivi, čoveče, dobio sam želju da se vratim u Evroligu", zaključio je iskusni 34-godišnji košarkaš.