RT Balkan saznaje: Egzum izbegao težu povredu – neizvestan za utakmicu u utorak

Crno-beli u velikim problemima pred treći duel sa "kraljevskim kubom", ali je sreća da je Australijanac izbegao težu povredu

Košarkaš Partizana Dante Egzum izbegao je težu povredu posle rvačkog zahvata Geršona Jabuselea, ali će najverovatnije propustiti utakmicu sa Real Madridom u utorak, nezvanično saznaje RT Balkan.

Egzum je zadobio povredu tetive u stopalu, prve procene su bile loše, ali je dodatnim pregledima ustanovljeno da ona nije teže prirode.

Kako saznajemo, jedan od najboljih igrača crno-belih gotovo izvesno će propustiti susret u utorak, ali bi, u slučaju da Partizan ne iskoristi prvu meč loptu, bio spreman za eventualni četvrti duel u četvrtak.

Potom se oglasio i sam igrač:

"Hvala svima na porukama! Prošla su luda 24 sata, ali tim lekara čini sve što može da leči povredu koju sam zadobio tokom tuče", napisao je Egzum na društvenim mrežama.

"Moj fokus je da uradim sve što je potrebno da se vratim i nastavim ovo putovanje kako bi Beogradu i njegovim navijačima doneli titulu Evrolige koju zaslužuju! Sva vaša podrška mi previše znači i nadam se da ću vas uskoro videti na terenu."

Dobra vest za trenera Željka Obradovića je činjenica da će u nastavku sezone moći da računa na jednog od najboljih pojedinaca, ali će imati velike muke da spremi ekipu za treću utakmicu sa španskim predstavnikom.

Sudijska komisija odlučila je da suspenduje Matijasa Lesora na dve, a Kevina Pantera na jednu utakmicu i oni neće biti u sastavu.

Sa druge strane, spomenuti Jabusele uprkos javnom izvinjenju kažnjen je sa pet mečeva, odnosno Gabrijel Dek sa jednom utakmicom neigranja.

Treći okršaj Partizana i Reala na programu je u utorak uveče u "Štark areni", u kojoj će tribine biti ispunjene do poslednjeg mesta.