U Moskvi i Kazanju se odbrojava do istorijskih prvih "Igara budućnosti"

Svečane ceremonije odbrojavanja dana do početka prvih "Igri budućnosti" održane su u Moskvi i Kazanju u Rusiji

U ruskom gradu Kazanju, početkom 2024. godine će se, prvi put u istoriji, održati međunarodno multisportsko takmičenje "Igre budućnosti".

Moskva i Kazanj bili su domaćini ceromonija odbrojavanja dana do početka događaja, kojima su prisustvovali brojni zvaničnici i sportisti koji će se takmičiti.

Tim povodom, postavljeni su satovi, koji odbrojavaju još 300 dana do početka istorijskog, prvog održavanja "Igara Budućnosti".

Među prisutnima bio je i zamenik premijera Rusije Dmitrij Černišenko, zamenik ministra sporta Rusije Azat Kadirov, predsednik Republike Tatarstan Rustam Minihanov...

Prisutne su bile i višestruke šampionke u ritmičkoj gimnastici Dina i Arina Averina, kao i trostruki svetski šampion u hokeju Denis Zapirov.

Čak 50 zemalja je već potvrdilo svoje učešće u "Igrama budućnosti", rekao je zamenik premijera Rusije Dmitrij Černišenko.

"Igre budućnosti" će ujediniti sportiste iz celog sveta u borbi za titule prvaka u više disciplina, svaka od kojih predstavlja kombinaciju klasičnog sporta i kibersporta.

U pet kategorija je raspoređeno 16 disciplina, a očekuje se 2.000 takmičara.

Prva takmičenja u inovativnom formatu "PHYGITAL" će se održati već 5-13. februara 2023. godine, kao i u maju i novembru.