"Arenu će isprazniti u slučaju najmanjeg incidenta protiv Reala"

Oči evropske košarke biće uprte u utorak u "Štark arenu" gde će Partizan dočekati Real Madrid u trećoj utakmici četvrtfinala Evrolige

Direktor "Arene", legendarni košarkaš Partizana Goran Grbović, upozorio je navijače crno-belih pred gostovanje "kraljevskog kluba".

Grbović je istakao da će zbog najmanjeg incidenta u meču protiv Reala u utorak, najveća dvorana u Srbiji biti ispražnjena, a klub kažnjen utakmicom pred praznim tribinama.

"Ako se desi neki incident, uleti bilo kakav predmet ili se neko zbog toga povredi, kompletne tribine se prazne za 45 minuta, a eventualna četvrta utakmica se igra bez publike", počeo je Grbović za portal "Mocart sport".

"Zato, navijači, pamet u glavu. Podržite Partizan u ovom istorijskom momentu. Real je na kolenima, a Željkov tim je pokazao od čega je satkan i šta može da uradi."

Drugu utakmicu u Madridu obeležila je masovna tuča košarkaša, koju je inicirao Serhio Ljulj bezobraznim faulom nad Kevinom Panterom, nakon čega su se umešali i ostali igrači.

Geršon Jabusele je potom divljački nasrnuo na Dantea Egzuma, oborio ga na zemlju i povredio, ali je, srećom, Australijanac izbegao težu povredu.

Za okršaj u utorak karte su rasprodate ekspresno i očekuje se preko 20.000 domaćih navijača.

"Nema dileme da će 'Arena' ponovo biti puna, ali ako su ostale plej-of serije Evrolige pod lupom, onda će ova biti pod mikroskopom i verujte čekaće se i najmanja moguća greška kako bi se neka kazna ponovo sprovela."

Grbović je objasnio i kako funkcioniše kontrola u hali.

"Evroliga ima svoje kontrolore po hali, što je sasvim normalno. Znate ono kada spiker tokom utakmice moli navijače da se sklone sa prolaze, mislite da je to slučajno. Ne, ništa nije slučano. Nego neko iz Evrolige javlja da to mora da se uradi, e sada zamislite pod ovakvim tenzijama kakva će kontrola da bude i koliko će očiju biti uprte u Beograd", zaključio je Grbović.

Duel je prekinut minut i 40 sekundi pre kraja, a Evroliga je potom izrekla suspenzije, pa će, pored izostanka Egzuma, srpski klub biti oslabljen neigranjem Kevina Pantera i Matijasa Lesora.

Predsednik kluba Ostoja Mijailović ne zamera Realu i ne zaboravlja pomoć pri glasanju za Evroligu, dok je trener Željko Obradović poručio je navijačima da pošalju pravu sliku u svet.

Treći meč četvrtfinalne serije između Partizana i Reala na programu je u utorak od 20.30.