Huligani pretukli Šveda u Moskvi, košarkaš zbog preloma lobanje završio u bolnici

Košarkaš CSKA iz Moskve pretučen je u Moskvi kada je izlazio iz restorana i trenutno se nalazi u bolnici zbog teških povreda glave

Aleksej Šved, ruski reprezentativac i košarkaš moskovskog CSKA, pretučen je u Moskvi i hospitalizovan posle napada huligana.

Šveda su, prema navodima policije, navijači fizički napali pošto je izlazio iz jednog prestoničkog restorana.

Do pomenutog incidenta je, inače, došlo u danu kada je CSKA eliminisan u polufinalu VTB lige od Lokomotive, koja je ostvarila istorijski uspeh.

Njegov klub je objavio da je Aleksej zadobio "ozbiljnu povredu glave zbog koje je hospitalizovan" i da neće igrati u narednom periodu.

Švedov agent Obrad Fimič otkrio je detalje napada i stanje njegovog klijenta.

"Posle utakmice, Aleksej i njegova žena otišli su u restoran u centru Moskve. Posle večere su izašli na ulicu, gde je bila grupa momaka koji su počeli da ih napadaju bez razloga", objavio je Fimič na društvenim mrežama.

"Momci su očigledno bili u alkoholisanom stanju. Moj klijent je bio svestan ovoga i želeo je što mirnije da reši situaciju, pošto je po prirodi mirna i povučena osoba. Ali ljudi su započeli tuču, četvorica ili petorica na jednog."

Fimič je istakao da je košarkaš zadobio teške povrede.

"Kao rezultat udarca u glavu koji je dobio, Aleksej je pao i udario glavom u ivičnjak. Zadobio je otvorenu ranu na glavi, prelom kostiju lobanje i potres mozga. Hvala milostivom Bogu, preživeo je ovaj incident. To je sportista koji trenira do krajnjih granica svakog dana", dodao je njegov agent.

Šved je ponikao među "armejcima", u koje se vratio pre dve godine.

Između dva mandata u najvećem ruskom klubu igrao je, između ostalog, za Hjuston rokitse, Njujork nikse i Himki.