Sport

Rukometašice Srbije počele pripreme za Evropsko prvenstvo

Ženska rukometna reprezentacija Srbije počela je finalne pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će od 4. do 20. novembra biti održano u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

U saopštenju Rukometnog saveza Srbije se navodi da će naše igračice trenirati u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi do drugog novembra i polaska u Celje.

Srbija će na kontinentalnom šampionatu igrati u Grupi B u Celju sa selekcijama Danske, Švedske i Slovenije.

U Grupi A u Ljubljani igraće Norveška, Mađarska, Hrvatska i Švajcarska, Grupu C u Skoplju čine Francuska, Holandija, Severna Makedonija i Rumunija, a u Grupi D u Podgorici igraće Poljska, Crna Gora, Nemačka i Španija.

Nakon preliminarne faze, glavna runda takmičenja biće odigrana u Ljubljani i Skoplju, dok je finalni vikend na programu u glavnom gradu Slovenije od 18. do 20. novembra.

„Mislim da će biti sasvim dovoljno vremena da se uigramo za Evropsko prvenstvo. U globalu nikada nemamo dovoljno vremena da se pripremo, ali želimo da ovo vreme do početka kontinentalnog šampionata maksimalno iskoristimo“, rekla je srpska rukometašica Jovana Stoiljković.

„Nalazimo se u teškoj grupi, biće baš neizvesno. Biće teško, ali sve zavisi od nas. Kako se budemo spremile tako ćemo i proći na EP. Bitno je da se što bolje pripremimo u ovom periodu, kako bi pokazali što bolji rezultat. Mislim da će 10 dana biti sasvim dovoljno.“

image