Barselona nekako slomila otpor Osasune za korak bliže tituli

Fudbaleri Barselone savladali su na svom stadionu ekipu Osasune sa 1:0 u meču 33. kola La Lige

Znatno teže od očekivanog, Ćavijev tim došao je do pobede nad Osasunom, čime je napravio krupan korak ka titulu i domaćem prvenstvu.

"Blaugrana" je uprkos činjenici da je više od sat vremena imala igrača više, tek u finišu uspela da iskoristi jednu od mnogobrojnih šansi i dođe do trijumfa.

Gosti iz Pamplone, koji su svakako došli da se brane na "Nou Kampu", od 27. minuta su još više bili prinuđeni na to, pošto je Erando kao poslednji igrač odbrane, oborio Pedrija i zaradio crveni karton.

Ređale su se prilike Barselone u preostalom vremenu prvog i čitavim drugim poluvremenom, ali su se dobrano ispromašivali Levandovski, De Jong, Dembele, Pedri, a posle i Fati i Feran.

Ćavi je izvršio gotovo sve izmene i izrotirao svih šest igrača u napadu, ne bi li neko postigao pogodak.

Meč se bližio kraju, a nervoza domaćih navijača bivala sve veća, ali je utakmicu rešio niko drugi do Đordi Alba.

Iskusni levi bek u finišu meča je ušao u igru i preuzeo kapitensku traku od Serhija Busketsa.

U 85. minutu, nakon centaršuta Levandovskog i asistencije De Jonga, Alba je hirurški precizno od stativu savladao golmana Aitora Fernandesa i postigao pogodak vredan pobede i tri boda.

Barselona je tako stekla 14 bodova prednosti na vrhu tabele u odnosu na Real Madrid, koji svoj meč 33. kola igra nešto kasnije, protiv Real Sosijedada.