Lebron zaustavio Karija - Lejkersi u drami poveli protiv Voriorsa

Ekipa iz Los Anđelesa je stigla do "brejka" u San Francisku, dok je Njujork izjednačio u seriji protiv Majamija

Počele su polufinalne serije konferencija u plej-ofu NBA lige, a mnogo uzbuđenja viđeno je i u Kaliforniji, i u Njujorku.

U novom plej-of okršaju Stefa Karija i Lebrona Džejmsa, prvi trijumf odneli su igrači Los Anđeles Lejkersa na gostovanju Golden Stejtu - 117:112 bilo je za "jezeraše".

Lejkersi su slavili u San Francisku nakon neizvesne završnice, u meču u kom su ih do pobede predvodili Entoni Dejvis sa 30 poena i Lebron Džejms sa 22, uz 11 skokova. Pomoć su imali u takođe raspoloženima Denisu Šruderu i Dianđelu Raselu, koji su dodali po 19 poena.

Tandem Stef Kari - Klej Tompson nije pomogao Voriorsima, a njih dvojica ubacili su 27, odnosno 25 poena. I Džordan Pul je dodao 21, dok je Kevon Luni zabeležio čak 23 skoka. Ali Lebron i drugovi zadržali su u finišu mirne ruke i stigli do vođstva 1:0 u seriji.

Do prve pobede u seriji stigli su i Njujork Niksi pred svojim navijačima, napravivši preokret u finišu protiv Majami Hita - 111:105.

Niksi su tako izjednačili na 1:1 u seriji, nakon nedavne pobede Hita, ali ovog puta su do trijumfa stigli pošto su konačno do vođstva došli na pet minuta pre kraja susreta.

U Njujorku su najbolji bili Džejlen Branson sa 30, Džulijus Rendl sa 25 i Ar-Džej Beret sa 24 poena. U Majamiju su 20 poena prebacili samo Kejleb Martin (22) i Gejb Vinsent (21 poen).