Mateo posle pobede nad Partizanom: Prva od dve planirane u Beogradu

Trener Real Madrida nije želeo da previše govori o tuči igrača dva tima u Madridu i fokusirao se na trijumf svog tima u trećem meču

Trener košarkaša Reala Ćus Mateo rekao je posle pobede njegove ekipe nad Partizanom da je madridski klub ostvario prvu od dve planirane pobede u Beogradu i da je cilj da se serija vrati u glavni grad Španije.

Real je u u utorak uveče u Beogradu pobedio Partizan 82:80 u trećem meču četvrtfinala plej-ofa Evrolige. Madridski klub je smanjio na 2:1 u seriji koja se igra na tri pobede.

"Počeli smo utakmicu sa oklevanjem, pre svega u odbrani. Fenomenalna atmosfera sa tribina je uticala na nas na početku utakmice. Ali uspeli smo da se dignemo, da se vratimo i utakmicu, da odigramo mnogo bolje. Na zagrevanju se povredio Poarije, pa smo morali mnogo više da koristimo Tavaresa u odnosu na prvobitni plan. Iskoristili smo izostanak Lesora, Tavares je bio dominantan, ali već u četvrtak će to biti drugačije", rekao je Mateo na konferenciji za medije.

Španac je istakao da je ovo tek prvi korak za Real u četvrtfinalnoj seriji.

"Ovo je prvi korak ka ostvarenju našeg cilja, da to je da seriju vratimo u Madrid. Velika pobeda za nas, ponosan sam na ekipu, ali idemo dalje, naš cilj je da pokušamo da pobedimo u četvrtak", dodao je on.

Što se tiče tenzija koje su pratile utakmicu posle tuče u Madridu, Ćus Mateo je "spustio loptu".

"Utakmica je protekla u fenomenalnoj atmosferi, oni su imali izuzetnu podršku sa tribina, ali sve je bilo u sportskim okvirima, kako svi i želimo da bude. Svi smo tužni zbog onoga što se desilo u Madridu prošle nedelje, svi smo se izvinjavali, nikome nije drago zbog toga. To su stvari koje se ponekad dese na terenu. Ali dosta priče o tome, želimo da mislimo samo na košarku", dodao je Mateo.

Na kraju je Španac upitan zbog čega nije bio kažnjen Geršon Jabusele od strane kluba za učešće u tuči.

"To nije pitanje za mene, već za čelnike kluba. Moje je da treniram igrače, a ne da određujem kazne, i posle ovoga više neću da pričam o tome već samo o košarci", zaključio je Mateo. 

Naredni meč biće odigran za dva dana u Beogradu.