Sport

Čelsi požurio da otera Tuhela, a bez njega bi se borili za opstanak u Premijer ligi

Neverovatno loši rezultati Čelsija otkako su dali otkaz Nemcu još više ukazuju na to koliko je londonski klub prenaglio sa takvom odlukom
Čelsi požurio da otera Tuhela, a bez njega bi se borili za opstanak u Premijer ligiGetty © Alex Pantling / Staff

Fudbaleri Čelsija upisali su i četvrti uzastopni poraz u Premijer ligi, pošto su u utorak uveče izgubili od Arsenala u londonskom derbiju.

Time se nastavila katastrofalna serija rezultata "plavaca" pod vođstvom Frenka Lamparda, a mediji u Engleskoj ističu da su bodovi oteranog Tomasa Tuhela sada ključni čak i u opstanku tima u Premijer ligi.

Čelsi je zabeležio i šesti poraz na šestoj utakmici otkako je ekipu preuzeo Lampard, a njegov dolazak na to mesto stigao je posle loših rezultata pod Grejemom Poterom.

Zato Čelsi posle 33 odigrana meča ima samo 39 bodova i nalazi se na 12. mestu na tabeli, sa samo devet bodova više od Notingem Foresta, ekipe koja se trenutno nalazi u zoni ispadanja.

No, kada se pogledaju rezultati koje je Čelsi imao na početku sezone pod Tomasom Tuhelom, jasno je da je Nemac poveo tim do 10 bodova u prvih šest kola. Bez tih 10 bodova, Čelsi bi sada bio iza pomenutog Notingem Foresta.

Primera radi, Čelsiju je za poslednjih 10 bodova koje su osvojili bilo potrebno čak poslednjih 13 utakmica, niz koji traje od 3. februara. Na kraju je evidentno da su vlasnici "plavaca" požurili sa otkazom za Tomasa Tuhela.

image