Sport

Navijači Partizana spremaju emotivan oproštaj od nastradalih u školi na Vračaru

Košarkaški klub Partizan, kao i najvatreniji navijači kluba, žele dostojanstveno i časno da iskažu saosećajnost sa porodicama koje su u tragediji na Vračaru izgubile najmilije
Navijači Partizana spremaju emotivan oproštaj od nastradalih u školi na Vračaru© Facebook / screenshot / Grobarski tres romantizam

Košarkaši Partizana večeras od 20.30 časova igraju četvrti meč četvrfinala Evrolige, a meč će početi minutom ćutanja za nastradale u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Klub je pozvao navijače da od 18 sati, ispred Arene i kod spomenika košarci na Kalemegdanu, odaju počast stradalima.

"KK Partizan poziva sve navijače koji žele da polaganjem cveća i paljenjem sveća odaju počast stradalima u jučerašnjoj tragediji, to učine od 18 časova kod lopte ispred Štark arene ili kod spomenika košarci na Kalemegdanu. Na današnjem meču četvrtfinala Evrolige neće biti muzike, niti propratnog programa, baš kao ni na Kalemegdanu, gde će svi koji nemaju ulaznicu, moći da je isprate na video bimu", objavio je Partizan na društvenim mrežama.

Navijači Partizana saopštili su da će četvrti meč četvrtfinala ispratiti dostojanstveno u skladu sa tragedijom koja je pogodila Srbiju.

"Verujemo da nikome nije do pesme i preteranog slavlja, koje bi bilo krajnje neukusno u ovom momentu. U skladu sa tim odlučili smo da prvo poluvreme utakmice prođe bez organizovanog navijanja. Svesni tragičnog momenta za našu naciju i važnost utakmice za naš klub potrudićemo se da nađemo sredinu", navodi navijačka grupa "Grobari jug".

"Ispunimo Arenu do poslednjeg mesta, budimo uz igrače i klub i pokažimo pijetet prema nevino stradalima. Molimo da svako, ko želi i ko je u mogućnosti, na utakmicu ponese cvet. S obzirom da na početku utakmice neće biti prepoznatljive pesme mi ćemo svi uzdignutih šalova i cvetova u potpunoj tišini ispratiti početak utakmice. Ovom slikom želimo da pokažemo saosećajnost i podršku porodicama koje su u tragediji izgubili svoje najmilije. Dostojanstveno i časno, jer mi smo Partizan."

Košarkaški Partizana odigraće ovaj meč u kompletno crnoj opremi. Utakmica će početi minutom ćutanja, a tokom meča neće biti muzike niti zabavnog propratnog programa.

image