Sport

Partizan opet ostao bez fajnal-fora, Real u Beogradu izborio majstoricu

Crno-beli ni iz drugog pokušaja nisu uspeli da ostvare treću pobedu u četvrtfinalnoj seriji, pa će naredne sedmice igrati odlučujući, peti meč
Partizan opet ostao bez fajnal-fora, Real u Beogradu izborio majstoricu© Tanjug/Miloš Milivojević

Košarkaši Partizana nisu uspeli da obezbede plasman na fajnal-for Evrolige ni iz drugog pokušaja, pošto su još jednom u Beogradskoj areni doživeli poraz od Real Madrida.

Ovoga puta bilo je 85:78 za Madriđane, pa će se tako četvrtfinalna serija okončati tek naredne sedmice, majstoricom u Madridu.

Partizan je jako loše počeo meč i već na početku druge četvrtine imao 14 poena zaostatka. Ipak, znatno energičniji nastavak igre video je neizvestan rezultat tokom najvećeg dela susreta, pa čak i kratkotrajnu prednost crno-belih.

Ipak, ekipa Željka Obradovića bez Kevina Pantera i Alekse Avramovića nije imala snage da ostane pribrana. Imala je i Zeka Ledeja koji je ubacio 25 poena, i Joanisa Papapetrua sa 18, ali to nije bilo dovoljno.

Adam Hanga i Edi Tavares su ubacili po 15, Džanan Musa i Gabrijel Dek po 14, pa su Madriđani ipak ostali mirne ruke u završnici i uspeli da meč privedu u svoju korist.

Partizan će posle dve pobede u Madridu prošle sedmice, morati da naredne dođe i do treće, ako želi da se plasira na fajnal-for u Litvaniji.

  • 4. maj 2023 • 22:32

    22:32

    Kraj utakmice - Real Madrid je izborio majstoricu!

    Pobeda Reala još jednom u Beogradu, ovog puta 85:78 i sada je 2:2 u pobedama u četvrtfinalnoj seriji Evrolige!

    Igraće se majstorica u Madridu, pošto crno-beli u poslednjih nekoliko minuta nisu imali snage da naprave preokret i tako izbore plasman na Fajnal-for. To će morati da pokušaju da ostvare naredne sedmice, u petom susretu.

  • 22:20

    38' - Još tri minuta, Real vodi 78:74

    Povredio se Gabrijel Dek posle jednog bacanja za loptu Zeka Ledeja i morao je odmah u svlačionicu. Zamenio ga je Vilijams-Gos, koji sa dva poena sa linije za slobodna bacanja podiže prednost Reala na "plus četiri".

  • 22:14

    35' - Partizan na poen zaostatka

    Energičniji Partizan na startu četvrte četvrtine, Ledej sada pogađa i 11. put za dva poena i to je 70:71 za Real Madrid.

    Odličnih 15:10 za crno-bele u prvih pet minuta poslednje deonice. Ali to još uvek nije dovoljno.

  • 22:00

    Kraj treće četvrtine - Real vodi 61:55

    Loša završnica Partizana u trećoj deonici, iako su prvi put stigli do 51:49 u jednom trenutku. Ipak, od tada su za pet minuta postigli samo četiri poena, a Real uz pomoć zonske odbrane povećava prednost na "plus šest" pred poslednjih 10 minuta.

  • 21:48

    25' - Ledej izjednačuje na 49:49

    Nikad glasnija pesma u "Beogradskoj areni" večeras sada, kada je Ledej pogodio sa poludistance. Bilo je tu dosta tvrde igre u nastavku meča, malo poena, a i posle tehničke za Egzuma, crno-beli su uspeli da uhvate priključak.

  • 21:36

    Počinje drugo poluvreme

    Navijači Partizana tek sada počinju sa organizovanim navijanjem, u nadi da će pomoći timu na putu ka dugo čekanoj pobedi.

    U prvom poluvremenu, Zek Ledej najbolji u Partizanu sa 14 poena, Papapetru je ubacio osam, a Lesor sedam. U Realu je Hanga vodeći sa 15 poena, dok je Džanan Musa ubacio sedam.

  • 21:19

    Kraj prvog poluvremena - 45:45 vodi Real Madrid

    Posle fantastične trojke Anđušića, Partizan je uspeo da stigne do 42:42, ali je onda Jam Madar napravio faul nad Ljuljem na 2.2 sekunde do kraja poluvremena i ovaj potom pogađa sva tri bacanja.

    Ubacio je posle toga Anđušić još jednu trojku sa devet metara, ali nije na vreme izbacio loptu pa taj koš ne važi.

  • 21:12

    18' - Partizan na "minus tri"

    Smanjuje Lesor sa linije penala na 35:38, vrlo uzbudljiva druga četvrtina u kojoj je Partizan već stigao da ubaci 20 poena. Daleko energičnija igra crno-belih...

  • 21:04

    Ovako su navijači ubacivali ruže

    Emotivne scene uoči početka utakmice...

  • 21:02

    13' - Serija Partizana za 26:32

    Dve trojke Papapetrua na isteku napada, uz poene Lesora pod faulom Tavaresa i to je 8:2 za crno-bele u poslednja dva minuta igre.

    Zbog toga je zaostatak sada samo šest poena, a bio je i 14 u jednom trenutku.

image