Sport

Luka Dončić plaća sahrane žrtava iz OŠ "Vladislav Ribnikar", traži pomoć NBA zvezda

Slovenački košarkaš koji korene vuče i iz Srbije, obavezao se da će platiti pogrebne usluge nakon tragedije u školi na Vračaru, kao i da će nastaviti da pomaže na druge načine
Luka Dončić plaća sahrane žrtava iz OŠ "Vladislav Ribnikar", traži pomoć NBA zvezdaGetty © Elsa / Staff

Nakon tragedije koja je zadesila Beograd i Srbiju, kada je 13-godišnji učenik K.K. ubio osmoro dece i radnika obezbeđenja u OŠ "Vladislav Ribnikar", slovenački košarkaš Luka Dončić obavezao se da će platiti pogrebne usluge, kao i savetovanje za njihove drugove i osoblje škole, potvrdio je portparol fondacije "Luka Dončić".

Kako saznaje "ESPN", Dončić se odlučio na ovakav veliki gest, kao neko ko ima porodične veze sa Beogradom, imajući u vidu da je njegov otac Saša rodom iz Srbije.

Dončić je zatražio da se obaveže za kratkoročnu pomoć u nakon masovne pucnjave i planira da bude deo svake dugoročne pomoći koja proiziđe iz smrtonosne pucnjave u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Očekuje se da će Dončić podstaći i učešće drugih NBA igrača balkanskih korena kako bi pomogli u posledicama tragedije.

"Srce mi je slomljeno tragičnom pucnjavom u školi u Srbiji i gubicima života, uključujući i one nevine školske dece. Moje misli su sa porodicama i čitavom zajednicom pogođenim ovom tragedijom", naveo je Dončić u saopštenju.

"Kroz svoju fondaciju istražujem kako trenutne tako i dugoročne načine da pružim podršku učenicima, školi i porodicama pogođenim pucnjavom u OŠ "Vladislav Ribnikar". Posvećen sam i nastaviću da delim novosti i načine podrške kao detalji budu postajali dostupni", istakao je Dončić.

image