Obradović: Imamo velike šanse da pobedimo, moramo da budemo pametniji, sve će se svesti na naš šut

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je posle novog poraza od Reala da su presudili loš šut iz igre i mnogo promašenih bacanja, ali je istakao da njegova ekipa ima realne šanse da pobedi u sredu u Madridu u odlučujućem meču serije

Košarkaši Partizana poraženi su u Beogradu od ekipe Reala sa 85:78 u četvrtom meču četvrtfinala plej-ofa Evrolige.

Real je tako uspeo da izjednači na 2:2 u seriji, koja se igra na tri pobede.

Trener Partizana Željko Obradović istakao je da je meč prelomio jedan trenutak.

"Čestitke Realu na pobedi. Presudio je na kraju jedan skok Valtera Tavaresa i koš uz faul, ali i pored toga smo imali dva otvorena šuta posle toga i nismo ih pogodili", rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Osvrnuo se srpski stručnjak i na tragediju koja je uzdrmala Srbiju i navijače.

"Hvala navijačima što su došli u ogromnom broju i pored velike tragedije koja je pogodila naš narod. Možemo samo da im obećamo da ćemo učiniti sve da se što bolje spremimo za majstoricu", dodao je trener Partizana.

On je istakao da nema dilemu kako njegovi izabranici moraju da igraju u sredu.

"Analiziraćemo i videti gde smo sve grešili, a morali smo da budemo pametniji u mnogo situacija. Sve će se u Madridu svesti na naš šut, jer oni igraju zonu i mi ćemo biti sami mnogo puta, ako budemo pogađali iz otvorenih pozicija, imamo velike šanse da pobedimo", zaključio je Obradović.

Peta, odlučujuća utakmica na programu je 10. maja od 21 sat u Madridu.

Pobednik serije će u polufinalu Fajnal fora, koji je na programu od 19. do 21. maja u Kaunasu, igrati protiv Barselone koja je u četvrtfinalu eliminisala Žalgiris.