Mateo nakon pobede u Beogradu: Uspeli smo da prevaziđemo sve, majstorica će biti veoma teška

Trener košarkaša Reala Ćus Mateo rekao je posle druge uzastopne pobede njegove ekipe nad Partizanom u Beogradu da saoseća sa svim porodicama tragičnog događaja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", a zatim dodao da je njegova ekipa ostvarila cilj koji je zacrtala

Košarkaši Reala pobedili su u Beogradu ekipu Partizana rezultatom 85:78 u četvrtom meču četvrtfinala plej-ofa Evrolige.

Real je sa dve uzastopne pobede, stigao do 2:2 u seriji, koju će odlučiti "majstorica".

Trener madridske ekipe istakao je da je utakmica igrana u teškim uslovima, zbog tragedije koja je pogodila Srbiju.

"Prvo, saosećam sa žrtvama porodica tragedije. Ovo je teško vreme za Srbiju, ali i za Španiju koja je uvek uz vaš narod", rekao je Španac na konferenciji za medije.

Španski stručnjak je potom govorio i o samoj utakmici.

"Mi smo uspeli u onome što smo želeli u Beogradu. Igrači Partizana su veliki borci i uspeli su da se vrate u meč, iako smo mi odlično počeli i imali veliku prednost na početku utakmicu. Zek Ledej i Janis Papapetru su odigrali odličnu utakmicu, ali mi smo se držali zajedno i uspeli da prevaziđemo sve, pa čak i brza četiri poena koja smo primili na plus šest za samo nekoliko sekundi", dodao je Mateo.

O povratku Kevina Pantera i majstorici, Mateo kaže da će njegov povratak mnogo značiti Partizanu.

"Majstorica će biti veoma teška za obe ekipe, jer i jedni i drugi žele na Fajnal-for. Panter je fenomenalan igrač i mnogo će značiti Partizanu, ali mi ne smemo da zaboravimo ni druge njihove igrače koji mogu da odigraju uvek na visokom nivou", dodao je trener Reala.

Kad je u pitanju povreda Gabrijela Deka, Mateo nije optimista.

"Deluje da je povreda Deka teža i da neće igrati u majstorici", zaključio je Mateo.

"Majstorica" između Reala i Partizana biće odigrana 10. maja od 21 sat u Madridu.

Pobednik serije će u polufinalu fajnal-fora, koji je na programu od 19. do 21. maja u Kaunasu, igrati protiv Barselone koja je u četvrtfinalu eliminisala Žalgiris.