Sport

Nakon sportskog direktora, Aston Vila želi i fudbalere Barselone

Aktuelni sportski direktor Barselone Mateu Alemani, 30. juna će se rastati sa katalonskim klubom i preći na istu poziciju u Aston Vili, potvrdila je "Blaugrana". Alemani će pomagati Barsi u letnjem prelaznom roku, ali isto tako ima želju da nekoliko fudbalera novog prvaka Španije, dovede u tim iz Birmingema
Nakon sportskog direktora, Aston Vila želi i fudbalere BarseloneGetty © Eric Alonso

Fudbalski svet ostao je poprilično iznenađen činjenicom da će Mateu Alemani napustiti Barselonu.

Sportski direktor Barse je čovek koji je igrao glavnu ulogu u mnogim uspesima katalonskog tima u poslednjem periodu.

Između ostalog, u periodu najveće finansijske krize u istoriji kluba, Alemani je bio glavni faktor u jačanju tima igračima poput Levandovskog, Kundea, Rafinje...

Govorilo se da su njegovi kontakti i pregovaračke sposobnosti verovatno i najbolji na svetu u ovom trenutku i da je šteta što ima više nego "svezane ruke" u Barseloni.

Ipak, kako su prvo preneli katalonski i španski mediji, a potom stigla potvrda i iz samog kluba, Alemani će napustiti Barselonu i pojačati Aston Vilu.

Navodi se da je došlo do velikog mimoilaženja u idejama za naredne sezone, te se spekuliše da su predsednik Barselone i njen sportski direktor imali velike nesuglasice oko transfer politike, konkretno vraćanja Lionela Mesija, a potom i zadržavanja Frenkija De Jonga, Serhija Busketsa, Đordija Albe i Serđija Roberta.

Evropski mediji preneli su da će Alemani u Aston Vili, u kojoj je trener njegov dobar poznanik Unai Emeri, imati gotovo idealne uslove i veoma malo ograničen budžet.

Uz sportskog direktora, Aston Vila bi da dovede i nekoliko fudbaler Barselone, a među prvim metama su Rafinja, Feran Tores, Ansu Fati, Andreas Kristensen i Erik Garsija.

Sva četvorica nemaju status "nedodirljivih" u Barseloni i očekuje se da je katalonski klub voljan da ih proda, ukoliko dobije odgovarajuću ponudu.

image