Jokićeva istorijska partija nedovoljna za pobedu, Finiks izjednačio u seriji

Košarkaši Finiksa pobedili su Denver sa 129:124 u četvrtom meču polufinalne serije Zapadne konferencije i izjednačili na 2:2

Možda je neko pomislio da će Denver lako do finala Zapada posle uvodne dve pobede u seriji, ali to nikome u Finiksu nije palo na pamet.

Predvođeni sjajnim Devinom Bukerom i Kevinom Duretnom, Sansi su pobedili u druga dva meča i došli do izjednačenja u seriji.

Finiks je u poslednjoj četvrtini poveo sa 98:92 i tada prelomio meč, iako se Denver nije predavao do kraja.

Uspeli su Nagetsi da smanje na 123:120 na 22.4 sekunde do kraja, ali je domaćin odbio sve napade i sačuvao prednost do kraja.

Kevin Durent i Devin Buker su bili nezaustavljivi - postigli su po 36 poena, a Buker je imao i 12 asistencija, a Durent 11 skokova.

Nikola Jokić je odigrao najbolju plej-of partiju u karijeri.

Srpski košarkaš je postigao čak 53 poena (šut iz igre 20/30), uz 11 asistencija.

Jokić je u drugoj četvrtini dobio tehničku grešku zbog "sukoba" sa vlasnikom Sansa, Metom Išbijom.

Okogi je završio u prvom redu nakon što je pokušao da dođe do lopte, koja je na kraju završila u rukama vlasnika franšize iz Arizone. 

Jokić je probao da brzo dođe do nje i krene u napad, pa je u toj borbi za loptu blago odgurnuo Išbiju, zbog čega mu je dodeljena tehnička greška.

Sudijama je bilo potrebno nekoliko minuta da vide šta se tačno desilo, pa je, nakon tehničke greške srpskom košarkašu, nastavljen meč.

Džamal Marej je meč završio sa 28 poena, uz sedam asistencija.

Serija se sada vraća u Denver, a naredni meč je na programu u utorak.