Real i Siti bez pobednika - dva lepa gola, ali sve se rešava u revanšu

Madriđani su poveli, ekipa iz Mančestera odgovorila u nastavku, a na "Etihadu" će biti odlučen putnik u finale

Fudbaleri Real Madrida i Mančester sitija remizirali su 1:1 u prvom meču polufinala Lige šampiona na stadionu "Santijago Bernabeuu".

U meču koji je mnogo obećavao, viđeno je štošta, a posebno su sve ukrasila dva sjajna pogotka.

Real je poveo u prvom poluvremenu preko Vinisijusa, koji je posle brze reakcije domaćih uspeo da odlično šutira sa distance i matira Edersona.

Siti je uzvratio sredinom drugog poluvremena kada je Kevin de Brujne posle greške Kamavinge stigao u posed lopte i sa distance savladao saigrača iz reprezentacije Tiba Kurtou.

Stoga će revanš u Mančesteru dati konačnu sliku ko će igrati u finalu 10. juna u Istanbulu.

9. maj 2023 • 22:54

Kraj utakmice - 1:1!

Real Madrid - Mančester siti, na kraju bez pobednika! Dva sjajna gola, Vinisijusa i De Brujnea, ali odluka o finalisti Lige šampiona pašće naredne sedmice!

85' - Bez šansi posle gola

Izjednačio je Siti, ali od tada nije bilo mnogo "varnica". Siti i dalje kontroliše posed, Real pokušava da pripreti, ali čini se da sve ide ka nerešenom rezultatu...

67' - Gooool, Mančester siti za 1:1!

Strelac je Kevin de Brujne, još jedan fantastičan gol na utakmici!

Nije pogodio pre 15 minuta, ali sada jeste, posle greške Kamavinge na sredini, Siti je došao u posed, a Belgijanac u svom stilu šutirao, spoljnim delom kopačke. Prelepo!

52' - De Brujne u velikoj šansi!

Uspeva Siti odmah da uzvrati, iskrao se De Brujne i pobegao odbrani Reala, dobro je šutirao, ali Kurtoa uspeva dlanom da sačuva mrežu.

Sjajna odbrana, a da je ovo bio gol za Siti, verovatno bi VAR morao da reaguje da li je bilo ofsajda prilikom dodavanja za De Brujnea.

50' - Benzema preti...

Lepa akcija Reala, Rodrigo i Vinisijus su kombinovali sa Benzemom, a Francuz na kraju šutira. Ipak, njegov udarac je blokiran i odlazi u korner preko gola.

Nakon udarca iz ugla, gosti uspevaju da se odbrane.

Počelo je drugo poluvreme

Da vidimo može li Siti da uzvrati udarac u drugih 45 minuta.

Kraj prvog poluvremena - 1:0 za Real

Zanimljivo prvo poluvreme, iako nije bilo mnogo pravih prilika.

Ipak, Real Madrid je stigao do vođstva posle odličnog udarca sa distance Vinisijusa. Siti je pretio preko De Brujnea, a veliki posed lopte im nije mnogo toga doneo do sada.

36' - Gooool, Real Madrid vodi 1:0!

Vinisijus je strelac, za "eksploziju" oduševljenja na tribinama! Modrić za Kamavingu, ovaj za Brazilca i potom fenomenalan gol iz prvog šuta Reala u okvir gola gostiju.

Fantastična završnica Vinisijusa!

30' - Povreda Gundogana

Kapiten Mančester sitija ostao je na travi nakon duela sa Ridigerom, koji je bio grub u toj situaciji. Nakon ukazivanja lekarske pomoći deluje da će Nemac moći da nastavi meč...

21' - Dominacija Sitija

Nije još bilo onih najboljih prilika na meču, ali sve vreme dominiraju igrači Sitija. Gosti imaju posed lopte, Erling Holand je u par navrata privlačio pažnju i po dva-tri igrača Reala kako ne bi imao prostora da bude opasan.

5' - Prvi šut u okvir gola

Prvi takav udarac na meču i to za Mančester siti. Kevin de Brujne je pokušao sa ivice šesnaesterca, a njegov sunarodnik Tibo Kurtoa "boksuje" loptu i sklanja opasnost.

Počela je utakmica u Madridu!

Ovo je 190. utakmica Karla Ančelotija u Ligi šampiona na mestu trenera, po čemu je izjednačio rekord sera Aleksa Fergusona.

Sastav Real Madrida

Što se tiče Real Madrida, uobičajenih 4-3-3, a važna vest je da je Luka Modrić potpuno spreman i da počinje meč. U napadu brazilski tandem Rodrigo - Vinisijus biće podrška Karimu Benzemi.

Sastav Mančester sitija

Gvardiola i ovog puta bira pomalo neobično formaciju 3-2-4-1, sa čak pet vrlo ofanzivnih igrača koje će predvoditi Erling Holand.