Italijanski mediji razapinju Piolija: Nema izgovora za ovako nešto!

Novinari u Italiji su očigledno razočarani radom Stefana Piolija i njegovog Milana, kritikujući trenera zbog poraza od Intera od 2:0 u prvom meču polufinala Lige šampiona

"Rosoneri" su primili dva gola u prvih 11 minuta meča na stadionu "Đuzepe Meaca", dozvolivši Edinu Džeku i Henrihu Mhitarjanu da daju "neroazurima" vitalni podsticaj.

Poraz ostavlja Milanu izuzetno težak, gotovo nemoguć psoao u revanšu sledeće nedelje, meču u kojem će očajnički želeti da igra povređeni krilni napadač Rafael Leao, čije se odsustvo bolno osetilo protiv Intera.

Novina "La Gazeta delo Sport" nije bila impresionirana Piolijem, ističući kako je utakmica naizgled bila ponavljanje njihovog poraza u Superkupu Italije od Intera:

"Inter je išao tri puta brže, dobio više duela, imao je zlobno lice. Milan je izgledao užasno. Previše je sličan Rijadu. Tu je barem duh: Milan je još živ".

"Korijere delo Sport" je bio podjenako "impresioniran" italijanskim trenerom i njegovom ekipom, dotaknuvši se nedostatka odlučne taktike, napominjući:

"Agresivnost pokazana u prvim minutima nije praćena usredsređenošću. Nedostaju primena i pažnja polufinala šampiona. Taktički su uvek prekratki. Da li je reakcija u drugom poluvremenu tačna ili je rezultat boljeg upravljanja Interom?”

"Korijere dela Sera" je sugerisao da Pioli treba da napravi neke promene u Milanu za revanš, bez obzira na kondiciju Leaa, komentarišući:

"Pitanje je: da li bi bilo drugačije sa Leaom? Možda ne, verovatno ne, ukupan jaz je prevelik. Milan je kasno, prekasno ušao u meč. Sada postaje teško, povratak sa dva gola nadole ne bi bio nemoguć, posebno sa dodatnim Leaom, ali svakako treba drugačiji Milan. Onaj iz prve utakmice nema šanse".

"Tutosport" nije bio zainteresovan da čuje izgovor za lošu sreću, osvrnuvši se na finale Superkupa Italije, rekavši:

"Kao i u Superkupu, primili su dva gola u ranoj fazi. Izgovor za lošu sreću ne postoji".

Posebno je zanimljivo kako su novinari na Apeninima ocenili rad trenera Milana (raspon ocena od pet do 10). Stefanu Pioliju niko nije dao ni prelaznu ocenu, a Tutosport je otišao korak dalje i dao mu ocenu četiri!

Piolijeve ocene u italijanskim novinama:

La Gazeta delo Sport: 5

Koriere delo Sport: 5

Tutosport: 4

Koriere dela Sera: 5