Siti juri najskuplju "tripletu" u istoriji - vredi 330.000.000 evra

"Građani"su i dalje u igri za osvajanje tri najveća trofeja u sezoni, a Englezi su izračunali koliko bi takav podvig mogao da donese novca klubu iz Mančestera

Fudbalski klub Mančester siti mogao bi da zaradi oko 330.000.000 evra ako ove sezone osvoji Ligu šampiona, Premijer ligu i FA kup.

Britanski mediji navode da je Mančester siti favorit za osvajanje "triple krune", koja bi donela veliko bogatstvo engleskom klubu.

Siti je u prvom meču polufinala Lige šampiona odigrao bez pobednika, 1:1 sa Realom u Madridu, a revanš je naredne nedelje u Engleskoj. Britanski mediji navode da bi osvajanje Lige šampiona engleskom klubu donelo zaradu od oko 135.000.000 evra.

"Građani" su prvi na tabeli Premijer lige sa 82 boda, dok drugoplasirani Arsenal ima bod manje i utakmicu više. Mančester siti će do kraja sezone igrati sa Evertonom, Čelsijem, Brajtonom i Brentfordom. Britanski mediji ističu da bi u klub iz Mančestera stiglo oko 190.000.000 evra ako osvoji petu titulu u poslednjih šest sezona u Premijer ligi.

Ali ni tu nije kraj mogućim trofejima za tim Pepa Gvardiole. Finale engleskog FA kupa je na programu 3. juna, a za trofej će igrati protiv gradskog rivala Mančester junajteda. Trofej FA kupa donosi zaradu od 4.500.000 evra. Britanski mediji na kraju podsećaju i da će Mančester siti ako osvoji Ligu šampiona igrati na Svetskom klupskom prvenstvu, a nagrada za njegovo osvajanje iznosi oko 58.000.000 evra.