Juve izvukao remi u 97. minutu, Roma slavila u prvom polufinalu Lige Evrope

U četvrtak uveče su igrani prvi polufinalni mečevi u Ligi Evrope i Ligi konferencija

Fudbaleri Juventusa i Sevilje odigrali su u Torinu bez pobednika, 1:1 u prvom meču polufinala Lige Evrope.

Sevilja je povela golom Jusefa En Nesirija u 26. minutu, ali je Juventus do izjednačenja stigao pogotkom Federika Gatija u 97. minutu.

Srpski reprezentativci Filip Kostić i Dušan Vlahović bili su u startnoj postavi Juventusa. Kostić je zamenjen u poluvremenu, dok je Vlahović izašao iz igre u 62. minutu. Za ekipu Sevilje ceo meč je odigrao srpski reprezentativac Nemanja Gudelj.

Fudbaleri Rome savladali su u Rimu ekipu Bajera iz Leverkuzena 1:0 u prvom meču drugog polufinala. Jedini gol na utakmici postigao je Edoardo Bove u 63. minutu. Nekadašnji srpski reprezentativac Nemanja Matić odigrao je ceo meč za Romu, dok je Mile Svilar bio na klupi za rezervne igrače.

U isto vreme, igrale su se i prve utakmice polufinala Lige konferencije. Bazel je iznenadio Fjorentinu u Firenci i slavio 2:1.

"Viola" je povela preko Artura Kabrala u 25. minutu, ali su golovi Endija Dijufa i Zekija Amdounija u drugom poluvremenu doneli preokret švajcarskoj ekipi. Srpski reprezentativac Luka Jović ušao je u igru u 81. minutu u ekipi Fiorentine, dok je Aleksa Terzić bio na klupi za rezerve. Nikola Milenković nije igrao za klub iz Firence zbog žutih kartona.

U drugom polufinalu, Vest Hem je u Londonu pobedio AZ Alkmar 2:1. Gosti su poveli golom Tijanija Rajndersa u 42. minutu, ali je Vest Hem do pobede stigao pogocima Mohameda Benrahme u 67. iz penala i Mihaila Antonija i 76. minutu.

Svi revanš mečevi na programu su 18. maja.