Novak pobedio "žilavog" Argentinca - prvo mučenje, pa kao furija u Rimu

Najbolji teniser sveta nastavio je trijumfalni niz u Rimu, pošto je uspešno krenuo u odbranu trofeja

Novak Đoković se plasirao u treće kolo mastersa u Rimu pošto je posle dosta borbe uspeo da savlada Argentinca Tomasa Martina Ečeverija - 2:0 (7:6, 6:2).

Đoković je imao dosta problema u prvom setu protiv igrača sa kojim se nikad nije sastajao, ali je uspešno započeo odbranu trofeja u prestonici Italije.

Meč nije počeo dobro, pošto je Ečeveri stigao do brejka u prvom gemu. Ipak, Novak se vratio, čak je u 10. gemu imao i dve set lopte, ali je na kraju odluka morala da padne u taj-brejku.

Nivo tenisa bio je izuzetan sa obe strane, a Đoković je na kraju uz dosta muka poveo 1:0 u setovima posle 74 minuta. Ali od tada je sve išlo u korist Srbina, koji je u drugom sa dva brejka značajno brže uspeo da osvoji drugi neophodni set i stigne do trijumfa.

U trećem kolu rival će mu biti Bugarin Grigor Dimitrov, protiv kojeg ima skor 10-1 u karijeri.

12. maj 2023 • 21:03

Pobeda Novaka Đokovića - 2:0!

Trijumf najboljeg tenisera sveta 7:6, 6:2 i to je dovoljno za plasman u treće kolo Rima. Jako visok nivo igre, naročito u prvom setu. Čini se da bi Novak mogao da polako podiže formu uoči Rolan Garosa.

Novi brejk Đokovića - 5:2

Posle lakog gema na svoj servis, koristi i prvu brejk loptu u sedmom gemu i odmah stiže do velike prednosti. Đoković će sada servirati za pobedu.

Nastavlja se "gem za gem" - 3:2

Poznata priča - Novak osvaja svoj gem, a onda i Ečeveri uzvraća istom merom. Srbin i dalje ima brejk prednosti i u lepoj je poziciji.

Dva brza gema - 2:1

Đoković je prvo potvrdio brejk, a onda potom Ečeveri osvaja svoj servis gem bez izgubljenog poena.

Odmah brejk Novaka - 1:0

I drugi set je počeo brejkom u prvom gemu, ali ovog puta Đoković to uspeva da uradi na servis rivala. Odličan start posle osvajanja prvog seta.

Prvi set Đoković - 7:6!

Uspeva Novak Đoković da osvoji prvi set posle čak 74 minuta igre, posle jednog brejka zaostatka, dve propuštene set lopte u 10. gemu, ali i posle 0:3 na početku taj-brejka.

Bilo je i 5:3 za Ečeverija, a onda Novak stiže do četiri poena u nizu i veliko olakšanje.

Idemo u taj-brejk - 6:6

Još jedan siguran gem za Ečeverija i sada sledi odlučujući gem u prvom setu.

Đoković vodi 6:5

Dobar gem za Novaka nakon onih propuštenih šansi, a posle osvajanja gema, dobija i neku tabletu iz svog tima, verovatno kako bi mu pomogla na energetskom planu.

Đoković propustio dve set lopte - 5:5

Muški se izvukao Ečeveri i ostao u prvom setu. Bilo je 15:40, ali u dva servisa na set lopte, Đoković je imao dosta problema i nije uspeo ni da vrati lopticu u polje. Posle toga je Argentinac i stigao do svog petog gema u meču.

Novak vodi 5:4

Osvojio je Ečeveri svoj servis gem, a onda i Novak svoj i to uz nekoliko snažnih forhend udaraca. Sada će biti pritisak na Argentincu...

Đoković vodi 4:3 pred Murinjom

Ovo je dosta bolja igra Đokovića, jako lepo udara lopticu iako se par puta žalio na kvalitet terena.

A u Rimu je i trener Rome, Žoze Murinjo.

Evo brejka - Đoković vraća na 3:3

Velika borba u šestom gemu. Ečeveri je imao nekoliko gem lopti koje nije iskoristio, a onda uspeva Đoković da materijalizuje svoju i izjednači.

Brzi gemovi na obe strane - 2:3

Prvo je Ečeveri sačuvao svoj servis gem bez većih problema, a onda Đoković osvaja svoj gem bez ijednog izgubljenog poena.

Evo prvog gema za Novaka - 1:2

Tri vinera su brzo donela 40:0, a posle jedne greške, još jedan lepo izgrađen poen donosi braniocu trofeja prvi gem u meču.

Početak iz snova - 2:0 za Ečeverija

Argentinac je osvojio svoj prvi servis gem posle šest minuta. Đoković je imao jednu brejk šansu, ali je Ečeveri odlično odservirao u tim trenucima.

Loš početak - brejk Ečeverija, 0:1!

Odlično je Argentinac započeo meč, dva hrabra vinera protiv najboljeg igrača sveta. Novak jeste spasio prvu, ali ne i drugu brejk loptu.

Počinje meč

Đoković je prvi na servisu.

Đoković uskoro na terenu

Novakov susret protiv Ečeverija je zakazan za 19.00, čime će u Rimu otpočeti večernja sesija na Centralnom terenu.