Srbi iz Fjorentine objavom na Instagramu "prozvali" trenera, pa se izvinili zbog greške

Jović i Terzić su podelili objavu u kojoj se jasno kritikuje trener Vinćenco Italijano, a taj njihov potez naišao je na ljutnju navijača, zbog čega je usledilo izvinjenje

Fudbaleri Fjorentine Luka Jović i Aleksa Terzić izvinili su se klubu i treneru Vinćencu Italijanu zbog objava na društvenim mrežama po završetku utakmice protiv Bazela.

Fjorentina je u prvom polufinalnom susretu Lige konferencije protiv švajcarskog tima izgubila 2:1, a nijedan od dvojice srpskih igrača nije nastupio na tom susretu, posle čega su njihove objave na Instagramu privukle veliku pažnju.

Jović i Terzić su podelili na svom profilu objavu stranice navijača posvećene Jovića, u kojoj se trener Italijano kritikuje zbog odluke da dvojica srpskih reprezentativaca ne dobiju priliku.

"Italijanova taktička katastrofa", stoji na početku sporne objave koju su podelili dvojica srpskih igrača.

"Trebalo je da igra sa istom postavom kao protiv Napolija, posle dobrih partija. Posebno Luka i Terzić, koji su izgledali u formi i bila je greška što ih je ostavio na klupi. Italijano nema pravu viziju", stoji u objavi koja je podstakla na pitanja da li je ovo bila nesmotrena greška Jovića i Terzića koji nisu pročitali šta piše u njoj ili su ciljano kritikovali trenera.

Nekoliko sati posle incidenta, i Jović i Terzić su se oglasili.

"Hteo bih da se izvinim treneru, mojim saigračima i klubu zbog onoga što sam objavio sinoć. Moja je greška i nije bila moja namera da umanjim rad koji svi obavljamo sa trenerom. Pogrešio sam i izvinio sam se. Krenimo napred", napisao je Jović, dok je i Terzić učinio slično.

"Želeo bih da se izvinim treneru, mojim saigračima i klubu za ono što sam objavio sinoć. Moj gest, iako je urađen po automatizmu i bez zaustavljanja da pročitam šta piše, je bio pogrešan. Pogrešio sam", napisao je Terzić.