Sport

Đoković zaplakao zbog masakra u OŠ Ribnikar: Kao otac male dece, mogu da zamislim kako im je

Najbolji teniser sveta je i napisao posebnu poruku na kameri posle pobede protiv Ečeverija
Đoković zaplakao zbog masakra u OŠ Ribnikar: Kao otac male dece, mogu da zamislim kako im je© Screenshot / Sportklub

Novak Đoković se plasirao u treće kolo mastersa u Rimu, pošto je u svom prvom meču na turniru savladao Argentinca Tomasa Martina Ečeverija 7:6, 6:2.

Ipak, osim po dobroj igri najboljeg tenisera sveta, ovaj meč ostaće upamćen i po poruci Đokovića upućenoj svima nakon tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar" koja se dogodila 3. maja.

Đoković se nije oglašavao u proteklih 10 dana povodom stravičnog masakra u kojem je stradalo osmoro dece i čuvar škole, ali je nakon sigurne pobede protiv Ečeverija rešio da na kameri pošalje poruku.

"Sveti Vasilije Ostroški, moli Boga za nas. OŠ Ribnikar", napisao je Đoković na kameri, kao što je običaj na masters turnirima posle svakog trijumfa, a dodao je i srce ispod svoje poruke. On je potom u izjavi na srpskom jeziku u suzama pružio podršku svima koje je zadesila tragedija.

"Želeo bih samo svima da kažem da mi je najiskrenije žao jer nisam imao priliku da se ranije obratim za onaj masakr i ono što se desilo u OŠ Ribnikar. Moje najiskrenije saučešće svima i porodicama nastradale dece. Ja kao otac male dece mogu samo da zamislim kako se osećaju. Želim im svima snagu i ljubav, nadam se da će preboleti ovo. Pozdrav svima i srećan dan Vasilija Ostroškog", poručio je Đoković koji je vidno bio u suzama.

Đoković će na mastersu u Rimu ponovo igrati u nedelju protiv Bugarina Grigora Dimitrova.

image