Holand naredne godine prelazi u Real? Isplivali detalji ugovora zvezde Sitija

Britanski "Atletik" tvrdi da ništa nije isključeno po pitanju mogućeg novog transfera Norvežanina

Fudbaler Mančester sitija Norvežanin Erling Holand mogao bi naredne godine da potpiše ugovor sa madridskim Realom, prenosi britanski "Atletik".

Holand (22) je prošle godine stigao u Mančester siti iz Borusije Dortmund uz obeštećenje od 60.000.000 evra, a već je uspeo da u tom klubu postigne 52 gola na 48 utakmica.

"Holand je prošle godine pričao saigračima u Borusiji da želi da igra za Real. Međutim, poslove u vezi njegovog prelaska u Mančester siti vodili su glavni operativac kluba Omar Berada i sportski direktor Čiki Begiristajn. Oni su Holandu i njegovoj porodici skrenuli pažnju da će mladi napadač teško da dobije šansu u prvom timu Reala uz legendarnog Karima Benzemu i očekivano pojačanje Kilijana Mbape, koji je na kraju ostao u Pari Sen Žermenu. Zato je Holand, iako je ceo Dortmund znao da želi u Real, prihvatio ponudu Mančester sitija. On se uplašio da mu Francuzi u Realu ne uzmu minutažu, status i medijsku pažnju", navodi se u tekstu "Atletika".

Britanski listi ističe da Holand i dalje sam odlučuje o svojoj budućnosti u Mančester sitiju.

"Pouzdani izvori su nam objasnili da Holand može na kraju naredne sezone da napusti Siti za 200.000.000 evra, a u leto 2025. obeštećenje se spušta na 175.000.000 evra. Obe klauzule u ugovoru važe za klubove van Engleske", navodi izvor "Atletika" blizak engleskom klubu.

Britanski mediji podsećaju da je otac napadača Mančester sitija Alf Inge Haland impresioniran madridskim klubom.

"Real želi Holanda, a fudbaler planira da nastavi karijeru u Madridu. Obe strane održavaju korektne odnose, jer bi u budućnosti mogli da udruže snage", zaključuje se u tekstu Atkletika.