Odbojkašici iz Poljske otrovali članove porodice jer je igrala u Rusiji!

Jeziv tretman kojoj je podvrgnuta jedna sportistkinja samo zbog činjenice da je igrala u jednom ruskom klubu potvrđuju represiju koju trpe svi koji imaju bilo kakve veze sa ruskim sportom

Poljakinja Malvina Smaržek nije želela da napusti Lokomotivu iz Kalinjingrada prošle godine, ali je na kraju bila primorana.

Smaržekova, koja je za Lokomotivu igrala u sezoni 2021/2022, bila je srećna i zadovoljna u klubu, toliko da je izjavila da ne želi da ga napušta jer se ne oseća ugroženo.

Te reči zasmetale su navijačima u Poljskoj koji su počeli da joj prete, ali i da idu mnogo dalje od pretnji.

Aleksander Kosirkov, generalni direktor kluba, u izjavi za "RIA Novosti" otkrio je da su napadači otrovali su i nju i članove njene porodice!

"Istina, bila je takva situacija. Činjenica je da je Malvina napustila klub sa suzama u očima", počeo je Kosirkov.

"Koliko ja znam, ne samo da su otrovali nju, nego i njene roditelje i bliske prijatelje. Zbog toga je morala da napusti Rusiju. Smatrala je Lokomotivu iz Kalinjingrada jednim od najboljih klubova u kojima je igrala tokom karijere. Nije želela da ide, plakala je, ali kada su i njeni rođaci postali ugroženi, odlučila je da napusti zemlju."

Vratila se u rodnu zemlju i potpisala za ekipu Developresa iz Žešuva, ali ni tu nije dobro prošla.

Na utakmici protiv LKS Lođa u polufinalnoj seriji Tauron lige prošlog aprila, navijači su istakli transparent protiv nje, vređali je i nazivali "ruskom ku***m".

Kosirkov je dodao da zbog čitave situacije Malvina nije mogla da živi u Poljskoj dugo vremena, pa je potpisala za brazilski klub Osasko.

"Razgovarali smo dok je još bila u Rusiji, razmatrali situaciju, ali, nažalost, bila je veoma uplašena. Koliko sam razumeo, nije pozivana ni u reprezentaciju jer je igrala u Rusiji i ostala mesec dana pošto je situacija počela", dodao je čovek i koji je predsednik Odbojkaške federacije Kalinjingradske oblasti.

Istina, 26-godišnjakinja iz Laska je isključena iz nacionalnog tima, uprkos činjenici da je bila jedna od najboljih igračica.