Inter je prvi finalista Lige šampiona!

Šesti put u istoriji kluba "nerazuri" će igrati u finalu elitnog evropskog takmičenja

Fudbaleri Intera prvi su finalisti ovogodišnje Lige šampiona, pošto su u revanšu ponovo pobedili gradskog rivala Milan (1:0) i prošli ukupnim rezultatom 3:0.

Inter je pred revanš imao velike šanse za plasman u finale posle odlične utakmice pre šest dana na istom mestu, pa sada čeka boljeg iz drugog dvomeča u kojem se u sredu sastaju Mančester siti i Real Madrid (1:1).

Plavo-crni će šesti put igrati za najveći evropski trofej, do sada su ga podizali u dva navrata, poslednji put 2010. godine pod Žozeom Murinjom, kada je pokupljeno svih šest pehara u jednoj sezoni.

I ne samo to, veliki uspeh su začinili četvrtom pobedom u derbijima "dela Madonina", što se nikada do sada u istoriji nije dogodilo.

Duel na stadionu "Đuzepe Meaca" počeo je napadima Intera, ali je prvu veliku priliku imao Milan i to u 10. minutu.

Posle jedne sumnjive situacije, po levom boku je sjajno prošao Sandro Tonali. Vratio je povratnu do Brahima Dijaza, koji je gađao donji desni ugao, ali se golman Andre Onana bacio i spasao svoj tim.

Tom prilikom kao da je unapred definisana igra u prvom poluvremenu – "rosoneri" su konkretnije pretili, ali nisu mogli da stvore dovoljno dobre pozicije.

Najbolju šansu imao je u finišu prvog poluvremena povratnik Rafael Leao, koji je posle sjajnog solo prodora šutirao pored desne stative.

Već u sledećem napadu istakao se i golman Milana Majk Menjan, sprečivši Edina Džeka da pogodi glavom za Inter i praktično reši pitanje prvog finaliste.

Mreže su do odmora mirovale, a onda je domaćin uradio ono što je bilo najbolje – potpuno je "umrtvio" ritam u nastavku. Apsolutno se ništa nije dešavalo u prvih 20 minuta drugog poluvremena, ali je sve rešeno u 73. minutu.

Rezervista Romelu Lukaku je nekako uspeo da doturi loptu do Lautara Martineza, ovaj iskosa sa leve strane šutirao u bliži ugao i matirao golmana za veliko slavlje većine prisutnih na stadionu.

Do kraja nije bilo previše uzbuđenja i izabranici Simonea Inzagija mogli su da počnu da proslavljaju veliki uspeh.

Finale Lige šampiona na programu je 10. juna na "Olimpijskom stadionu Ataturk" u Istanbulu.

16. maj 2023 • 22:51

90+3' Kraj utakmice! Inter je u finalu Lige šampiona!

Inter je i u revanšu pobedio gradskog rivala Milan 1:0 i sa ukupnih 3:0 otišao u finale elitnog takmičenja!

78' Martinez umalo do drugog gola

Ponovo je kapiten domaćih imao priliku da overi pobedu, sada je Menjan ipak uspeo da ga spreči.

74' GOOOL! Lautaro vodi Inter u finale!

Pitanje pobednika ovog dvomeča definitivno je rešeno – Inter vodi 1:0. Posle dodavanja rezerviste Romelua Lukakua, Lautaro Martinez je pogodio bliži ugao za veliko slavlje Intera.

69' Milan blizu šanse

Posle centaršuta sa desnog boka, Leao je pokušao da spusti loptu do Žuniora Mesijasa, ali je malo nedostajalo da kreira šansu.

65' Inter potpuno umrtvio igru

Apsolutno ništa značajno se nije desilo od nastavka meča. Inter je umrtvio igru i korača ka finalu Lige šampiona.

56' Prvi žuti karton na utakmici

Pokušavao je sudija Klemon Turpan da bez kartona kontroliše susret, preskočio nekoliko oštrih startova, ali je u 56. minutu pokazao prvu javnu opomenu – u beležnicu je upisan Malik Tio.

46' Počelo drugo poluvreme na stadionu "Đuzepe Meaca"

Za sada nema promena u timovima Intera i Milana.

45' Kraj prvog poluvremena

U prvom poluvremenu derbija između Intera i Milana nije bilo golova (0:0).

40' Posle zatišja bura – nova šansa, Menjan sačuvao Milan

Sada velika prilika na drugoj strani i opet izuzetna intervencija golmana. Džeko je posle prekida bio najviši u skoku, šutirao glavom, a Majk Menjan pokazuje zašto je jedan od najboljih čuvara mreže na svetu.

38' Velika šansa za Leaa

Pokazao je Portugalac koliko je neugodan i značajan za igru Milana. Dočekao je konačno dobru situaciju i dovoljno prostora. Lako se oslobodio Bastonija, ali je onda šutirao pored desne stative.

35' Miran period utakmice

Uspeo je Inter da umiri rivala i uvede utakmicu u sporiji ritam. "Rosoneri" ne uspevaju da zaprete.

24' Slab udarac Mhtarijana

Pokušao je Inter nekoliko puta, najbolju priliku imao preko Barele, ali je tada dosuđen ofsajd. Sada je Mhtarijan pokušao sa ivice kaznenog prostora i veoma loše šutirao.

Tonali prilikom sjajnog prodora

11' Onana spasao Inter

Posle jedne sumnjive situacije, po levom boku je sjajno prošao Tonali. Vratio povratnu do Brahima Dijaza, koji je gađao donji desni ugao, ali je se Onana bacio i spasao svoj tim.

5' Strašan šut Erandeza sa više od 30 metara

Milan je prvi pripretio i to preko levog beka. Ernandez je uputio strašan udarac sa više od 30 metara, golman Onana je ostao ukopan, ali je lopta završila tik iznad prečke.

1' Počela utakmica na stadionu "Đuzepe Meaca"

Počeo je novi "Derbi dela Madonina" između Intera i Milana.

Leao se vratio u tim "rosonera"

Grafički prikaz postava

Sastavi:

Inter (3-5-2): Onana – Darmijan, Ačerbi, Bastoni – Damfris, Barela, Čalhanoglu, Mhitarjan, Dimarko – Džeko, L. Martinez

Milan (4-2-3-1): Menjan – Kalabrija, Tšau, Tomori, Ernandez – Tonali, Krunić – Mesias, Dijaz, Leao – Žiru

Dobrodošli!

Dobrodošli na lajv blog revanša polufinala Lige šampiona između Intera i Milana (2:0).