Napadaču Brentforda zabrana bavljenja fudbalom na osam meseci zbog klađenja

Toni neće moći da nastupa do 16. januara 2024. godine, a sve zbog 232 kršenja pravila klađenja Fudbalske asocijacije

Napadač Brentforda Ajvan Toni suspendovan je iz svih fudbalskih aktivnosti na osam meseci i neće moći da se bavi fudbalom sve do 16. januara 2024. godine, zbog kršenja pravila o klađenju.

Engleski fudbaler je uz to kažnjen i sa 50.000 funti i upozoren je na njegovo buduće ponašanje zbog kršenja pravila klađenja od strane Fudbalske asocijacije (FA).

Napadač FK Brentford je optužen za 262 kršenja pravila E8 FA u periodu od 25. februara 2017. do 23. januara 2021. FA je kasnije povukla 30 od ovih kršenja, a on je priznao preostala 232.

Njegove sankcije je naknadno izrekla nezavisna Regulatorna komisija nakon ličnog saslušanja. Dozvoljeno mu je da se vrati treninzima samo sa svojim klubom tokom poslednja četiri meseca suspenzije počevši od 17. septembra 2023.

Pisani razlozi nezavisne Regulatorne komisije za ove sankcije biće objavljeni u dogledno vreme, a FA će sačekati da ih pregleda pre nego što dalje komentariše, navedeno je na zvaničnom sajtu FA. Ovo znači da će Brentford biti bez najboljeg strelca u celoj prvoj polovini naredne sezone.