Sport

Direktor Šahtjora: Izbacite Iran sa Mundijala i dajte mesto Ukrajini

Direktor Šahtjora, Sergej Palkin, smatra da bi bilo pravedno da Fifa izbaci Iran sa Svetskog prvenstva u Kataru, a da njegovo mesto zauzme Ukrajina.
Direktor Šahtjora: Izbacite Iran sa Mundijala i dajte mesto Ukrajini© Artur Widak / NurPhoto via Getty Images

Palkin se oglasio na društvenim mrežama i zatražio da reprezentacija Irana bude izbačena sa Svetskog prvenstva u Kataru, a da njeno mesto zauzme selekcija Ukrajine.

„Dok će se iransko rukovodstvo zabavljati gledajući nacionalni tim na Svetskom prvenstvu, Ukrajinci će ginuti od iranskih dronova i iranskih raketa“, napisao je Palkin na Fejsbuku.

Ukrajinski zvaničnici, kao i zvaničnici SAD, tvrde da Rusija koristi iransko oružje u ratu, što je demantovao portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, rekavši da Rusija koristi isključivo oružjke domaće proizvodnje.

Palkin zahteva od Fife i međunarodne zajednice da izbaci reprezentaciju Irana sa Svetskog prvenstva, zbog direktnog učešća te države u terorističkim napadima na Ukrajince“.

On je rekao da je ukrajinska selekcija dokazala da je vredna nastupa u Kataru i tvrdi da bi bilo pravedno - istorijski i sportski, da zauzme mesto Irana.

Ukrajina nije uspela da izori plasman na Mundijal u Kataru, pošto je u finalu baraža poražena od Velsa u Kardifu, a poslednji put je igrala na Svetskom prvenstvu 2006. godine.

image