Sport

Nikola Kalinić za RT Balkan: Bilo bi najbolje da Zvezda i Partizan igraju u finalu Evrolige

Jedini srpski košarkaš na ovogodišnjem fajnal-foru Evrolige u Kaunasu, za RT Balkan otkrio je kako se njegov tim sprema za polufinalni meč, kao i to šta predstavlja srpska košarka u Evropi
Nikola Kalinić za RT Balkan: Bilo bi najbolje da Zvezda i Partizan igraju u finalu Evrolige© RT Balkan

Kalinić se potrudio da Srbija i ove godine ima predstavnika među igračima na fajnal-foru.

Poslednji put kada je jedan finalni meč protekao bez srpskih košarkaša, bilo je pre čak osam godina.

"Naravno da prija kada tako nešto čujem i da je lep podatak. Potrudiću se da nas pokažem u najboljem svetlu i ove godine i da Srbija još jedne godine ima predstavnika u finalu", izjavio je Kalinić i dodao:

"Bilo bi najbolje da Zvezda i Partizan igraju u finalu Evrolige, pa bi to onda najviše značilo za srpsku naciju", dodao je srpski košarkaš.

Kalinić je pričao i o protivniku u polufinalu, u kojem će se Barselona u "El klasiku" sastati sa Real Madridom.

Real je nakon neverovatnog preokreta, u "majstorici" eliminisao Partizan.

"Znaju da naprave nešto ni iz čega, preokrenuli su iz izgubljene situacije, potpuno promenili mentalitet, momentum i zasluženo prošli dalje, već godinama ih krasi to nešto. Očigledno da imaju iskustvo i godine u nogama. Treba ostati smiren u svakom trenutku protiv njih.“

Nikola je na kraju prokomentarisao i formu u kojoj se nalazi "Blagurana".

"U poslednje vreme igramo jako dobro, nemamo nekih većih problema i povreda i atmosfera je sjajna. Imali smo vremena i da odmorimo i pripremimo se za najbitniji deo sezone", zaključio je Kalinić.

Duel Barselone i Real Madrida igra se u petak i drugi je na programu na fajnal-foru u Kaunasu, sa početkom od 19.00 časova.

image