Nedovoljna Vlahovićeva majstorija, Sevilja će opet igrati za trofej u "svom" takmičenju

Klub iz Andaluzije potvrdio je po ko zna koji put da je Liga Evrope takmičenje u kojem se oseća kao kod kuće i imaće priliku da osvoji sedmi trofej u poslednjih 20 godina

Fudbaleri Sevilje eliminisali su Juventus i obezbedili finale Lige Evrope u kojem će igrati protiv Rome.

Sevilja je na svom terenu savladala torinske crno-bele 2:1 posle produžetka (1:1 u regularnom delu) i tako sa ukupnih 3:2 došla do novog finala.

Ekipa koja je sinonim za drugo po jačini evropsko takmičenje igraće sedmo finale i mogućnost za sedmi pehar. Nijednom Sevilja nije izgubila finale, a osvajala je ovo takmičenje 2006, 2007, 2014, 2015, 2016. i 2020. godine.

Na stadionu "Ramon Sančes Pichuan", koji je bio dupke pun domaćim navijačima, viđena je fantastična utakmica u kojoj je gotovo svaki napad mirisao na šansu.

Nije prošlo mnogo vremena kada su prilike krenule da se nižu na obe strane, ali mreže su mirovale u prvih 45 minuta.

I u drugom delu nastavljeno je istim ritmom, ali se čekalo na jednog Srbina da bi se brave otključale. Napadač Juventusa Dušan Vlahović počeo je na klupi za rezerve, ušao je u 63. minutu i bilo mu je dovoljno manje od 100 sekundi za pogodak.

Sjajno se snašao u duelu sa dvojicom čuvara i majstorski prebacio golmana Bunua.

Činilo se da će taj gol slomiti duh domaćim igračima, ali se to nije desilo – samo sedam minuta bilo je potrebno Andalužanima da se vrate.

Suso, još jedan rezervista, fantastičnim udarcem sa 18 metara savladao je Vojćeha Ščensnog za veliko slavlje navijača.

Od tog trenutka krenula je potpuna ofanziva Sevilje, trener Hose Luis Mendilibar želeo je potpuni preokret i pravo je čudo kako se on nije dogodio u regularnom delu. Probali su Suso, Ivan Rakitić, Jusuf En Nesiri, Erik Lamela...

Nisu uspeli da probiju bedem "stare dame" i sudija Dani Makeli je nakon tri minuta nadoknade označio da će duel otići u produžetke.

Ono što španski klub nije uspeo tokom prvih 90 i kusur minuta, jeste početkom prvog produžetka. Brajan Gil je sjajno centrirao sa leve strane, a spomenuti Lamela još bolje zahvatio loptu glavom i poslao je u donji levi ugao.

U međuvremenu je na teren ušao i Filip Kostić, ali ni on nije mogao da donese preokret. Na drugoj strani Nemanja Gudelj je odigrao svih 120 minuta i igraće u biće deo finala sa rimskom "vučicom".

Finale Lige Evrope na programu je 31. maja na "Puškaš areni" u Budimpešti.