Siti je ponovo šampion Engleske!

Remijem Notingem foresta i Arsenala Mančester siti je i zvanično krunisan kako novi-stari šampion Premijer lige

Fudbaleri Mančester sitija deveti put u istoriji prvaci su Engleske, pošto tri utakmice pre kraja sezone imaju nedostižnu prednost nad drugoplasiranim Arsenalom.

"Građani", koji su vezali treću uzastopnu titulu na Ostrvu, imaju 85 bodova, šest više i dve utakmice manje od "tobdžija", koje su ponovo poklekle i poražene su u Zapadnom Bridžfordu.

Notingem je na svom stadionu pobedio minimalnim rezultatom (1:0), a strelac jedinog pogotka bio je Taivo Avonidži u 19. minutu. On je odlično istrčao kontru i uz malo sreće matirao golmana Arona Remzdejla.

Ovim trijumfom Notingem forest je obezbedio opstanak u eliti.

Arsenal tako nije uspeo da se odupre Sitiju, uprkos tome što je odigrao sjajnu sezonu i većim njenim delom bio na vrhu tabele.

Ekipa Pepa Gvardiole potvrdila je dominaciju u engleskom fudbalu, osvojila treću uzastopnu titulu, a petu u poslednjih šest godina. Sada ima devet i nalazi se na deobi četvrtog mesta večne rang-liste sa Evertonom.

Ispred su samo spomenuti Arsenal sa 13 pehara, Liverpul sa 19, odnosno prvoplasirani Mančester junajted sa 20.

Međutim, posao za "građane" je daleko od gotovog jer imaju šansu da kompletiraju triplu krunu – plasirali su se u finale Lige šampiona koje je na programu 10. juna u Istanbulu (igraće protiv Intera), dok ih nekoliko dana ranije očekuje borba za trofej u FA kupu sa "crvenim đavolima".

Mančester siti već u nedelju od 17 sati na svom stadionu ima priliku da proslavi titulu, kada je na programu duel sa Čelsijem.