Tragedija na fudbalskoj utakmici - najmanje 12 mrtvih u stampedu u El Salvadoru

Užasne scene viđene su u zemlji Srednje Amerike

Najmanje 12 ljudi je poginulo, a desetine su povređene u stampedu do kojeg je došlo na fudbalskom stadionu u gradu Kuskatlan, u El Salvadoru, saopštila je nacionalna policija.

Do stampeda je došlo kada su navijači probili jednu od kapija
na stadionu "Monumental" tokom četvrtfinalnog meča nacionalne fudbalske lige između klubova Alijansa i FAS u Kuskatlanu, udaljenom oko 41 kilometar severoistočno od prestonice San Salvadora, prenosi AP.

Do tragedije je došlo kad je veliki broj navijača pokušao da uđe na stadion pošto su kapije bile zatvorene. Zvaničnici veruju da su neki navijači kupili falsifikovane ulaznice i navode da je istraga u toku.

Na snimcima na društvenim mrežama vide sa navijači koji pokušavaju da sruše ograde oko stadiona. Odmah pošto su uočeni incidenti na tribinama, meč je prekinut, ali je bilo kasno da se spreči tragedija. Na TV mrežama emitovani su snimci na kojima se vidi kako se na igralištu lekarska pomoć ukazuje mnogobrojnim povređenim navijačima.

Najib Bukele, predsednik El Salvadora, rekao je da je ovo događaj "bez presedana" i da će biti pokrenuta "iscrpna istraga".

Fudbalski savez El Salvadora saopštio je da su otkazane sve utakmice koje je trebalo da budu odigrane u nedelju.