Cicipas terao majku sa svog meča: Ne pričaj na ruskom, on te sve razume

Grčki teniser i njegova majka Julija, inače Ruskinja, imali su svojih razmirica tokom njegovog meča u Rimu protiv Rusa Danila Medvedeva

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u prvo finale mastersa na šljaci u karijeri, pošto je u subotu uveče savladao Stefanosa Cicipasa (7:5, 7:5) i tako potvrdio da se sve bolje snalazi na zemljanoj podlozi.

Medvedev je tako na pobedu od toga da se popne na drugo mesto ATP liste i na treće mesto pošalje Novaka Đokovića. No, tokom njegovog polufinalnog meča je posebnu pažnju privukao potez Stefanosa Cicipasa.

Grk je bio dosta nervozan tokom meča protiv Medvedeva, sa kojim je već imao brojnih razmirica i nisu u dobrim odnosima. To je došlo dotle da je u jednom trenutku ušao u neprijatan sukob sa majkom Julijom, nateravši je da napusti njegov "boks".

Ona ga je očito u jednom trenutku iznervirala, a problem je navodno bio što je njegova majka, koja je inače Ruskinja, sve vreme govorila na ruskom, baš kao i Danil Medvedev.

"Cicipas je rekao svojoj majci da ne priča na ruskom tokom pauza jer je Medvedev razume. To je rekao i zato je izašla iz njegovog 'boksa'. Otišla je na tribine iznad i tamo je gledala meč. Tražio je od oca da majka Julija izađe sa stadiona, ali je ipak ostala", rekao je britanski komentator Nik Lester tokom meča.