Sport

Zapadni mediji poludeli zbog snimka u kome fudbaleri Barselone pozdravljaju svoje navijače u Rusiji

Na internetu se pojavio snimak u kome se vidi kako dvojica fudbalera Barselone Serđi Roberto i Alehandro Balde pozdravljaju navijače koji prate njihove mečeve u Rusiji, što je kod pojedinaca izazvalo histeriju
Zapadni mediji poludeli zbog snimka u kome fudbaleri Barselone pozdravljaju svoje navijače u Rusiji© screenshot/Twitter

Zapadni mediji, ali i pojedini navijači katalonskog kluba "digli su bunu" zbog snimka koji je nastao kao deo zvaničnog programa La lige, koja je zahtevala od fudbalera da pozdrave svoje navijače u svim zemljama u kojima se prenosi špansko prvenstvo.

Koliko vlada opšta histerija izazvana jakom političkom propagandom protiv Rusije, najbolje se vidi po tome što većina nije ni pogledala video snimak, koji je krajnje jednostavan, ali je dala sebi za pravo da negativno komentariše.

Na snimku se Roberto i Balde zahvaljuju navijačima koji ih gledaju i pozdravljaju ih.

Očekivano, odmah se oglasio i njihov saigrač Poljak Robert Levandovski, koji je više puta javno pružio podršku Ukrajini.

"Saznao sam za taj kontroverzni video tek posle nekog vremena i da budem iskren, ostao sam totalno iznenađen. Raspitao sam se u klubu o toj situaciji. Znam da nije zvanični klupski stav (pozdrav i podrška Rusiji), ali izjava je nastala tokom sastanka sa medijima koji prenose La ligu. Igrači često u takvim situacijama ni ne znaju kome se obraćaju, što naravno nije opravdanje, ali očigledno je da u klubu nisu obraćali pažnju na to i da je sve ispalo nespretno", rekao je Levandovski, iako su njegove klupske kolege znale kome se obraćaju i nisu imali problem sa tim.

image