Sport

Ruski klub pobedio na "Igrama budućnosti" u neobičnom sportu fidžital

U Kazanju je završen međunarodni turnir "Igre budućnosti", koji je pokazao interesantnu kombinaciju različitih sportova
Ruski klub pobedio na "Igrama budućnosti" u neobičnom sportu fidžital© Games of future

Tokom prethodne sedmice, u Kazanju je igran međunarodni turnir "Igre budućnosti", a bio je posvećen novom sportu - "fidžital fudbalu". Radi se o kombinaciji interaktivnog fudbala i futsala, u kom se prvo igrači takmiče u video igri "FIFA", a potom i na pravom terenu.

Rezultati u tim mečevima se potom sabiraju, a na turniru koji je imao nagradni fond od 2.900.000 rubalja (oko 35.000 evra), pobedu je odneo ruski klub Feniks za koje su nastupali bivši igrači moskovskog Spartaka i reprezentativci Rusije – Roman Šiškin i Aleksandar Šešukov.

"Mislim da ovaj pravac ima dobru budućnost, odražava interese naše omladine. Što je najvažnije, kroz "fidžital" možemo pronaći balans između fizičke aktivnosti, pravog sporta i esporta. Momci koji su na terenu pokazuju da je to moguće. 'Igre budućnosti' su izazvale interesovanje ne samo kod Rusa, već i kod gostiju Međunarodnog ekonomskog foruma ‘KazanjForum’. Postoji interesovanje, to rađa nadu da će biti mnogo ekipa i da će projekat zaživeti”, kazao je Oleg Maticin. 

"Veoma sam zadovoljan atmosferom koja prati sve događaje turnira, vidim da ima dosta mladih momaka i devojaka - publika je najraznovrsnija, svi su zainteresovani, niko nije ravnodušan, atmosfera me fascinira", rekao je on. 

Tokom celog turnira, pored Brazilaca, favoriti su bila dva ruska tima – Rotor i Feniks. Volgogradski Rotor je uspeo da pobedi ruski Feniks i Estreljas iz Argentine. Feniks je pobedio reprezentaciju Kazanja na putu do finala, urugvajski klub Penjarol, a savladao je i Rotor u njihovom drugom susretu, u polufinalu, i ostavio ga da se bori samo za treće mesto.

image