Sport

Predsednik Kolubare nakon kazne za nameštanje: Odluka Superlige je nonsens

Lazarevčani su usled kazne FSS automatski ispali iz najvišeg ranga, a o svemu se oglasio i predsednik kluba
Predsednik Kolubare nakon kazne za nameštanje: Odluka Superlige je nonsens© Antonio Ahel/ATAImages

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) izrekla je u utorak kazne zbog "povrede integriteta takmičenja", suštinski - zbog dogovaranja rezultata.

Kao ishod toga, FK Kolubara ostala je bez devet bodova, zbog čega su automatski i ispali iz Superlige Srbije, a tu odluku prokomentarisao je i predsdnik kluba iz Lazarevca, Dragiša Urošević.

Kolubara je najgore prošla, pošto su drugi klubovi kažnjeni samo novčano, a sve zbog dojave UEFA da su sumnjive utakmice Lazarevčana protiv Mladosti GAT i Spartaka iz Subotice. No, prvi čovek Kolubare rekao je za "Sportski žurnal" da je odluka o oduzimanju devet bodova "nonsens".

"Ne želim da komentarišem odluku prvostepenog disciplinskog organa, kako pojedini zli jezici i oponenti na sportskom terenu, a izgleda i van njega, ne bi ovo smatrali pritiskom na drugostepenu komisiju", počeo je Urošević.

"Međutim, ova odluka je pravni nonsens, donesena bez ikakvog dokaza, na osnovu informacije dobijene od UEFA o mogućoj zloupotrebi, dakle sa obavezom da se to utvrdi u postupku. Nažalost, prvostepeni organ to nije utvrđivao nego je samo bez dokaza izrekao kaznu Kolubari koja očigledno nekom smeta sa statusom Superligaša. Velika šteta je pričinjena našem gradu, ali i momcima koji su pošteno nosili dres Kolubare čitave sezone", istakao je Urošević.

Podsetimo, osim Kolubare, u drugi rang se seli i Mladost GAT, dok će nakon poslednjeg kola biti poznato koja dva kluba će igrati baraž sa klubovima iz Prve Lige. Ugroženi su Radnički Niš, Mladost Lučani, Javor i Radnik.

image