Zvezda zatvorila sezonu - proslava "duple krune" uz vatromet

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno sa Novim Pazarom (2:2) u poslednjem meču 37. kola Superlige Srbije

Crveno-beli na proslavi 34. titule nisu uspeli da upišu trijumf, a sezonu su završili bez poraza, sa ubedljivih 97 bodova - 22 više od TSC-a i Čukaričkog i čak 26 više od Partizana.

Pred skoro 30.000 gledalaca na stadionu "Rajko Mitić", Zvezda je povela u 53. minutu sjajnim golom Gelora Kange, samo sedam minuta kasnije uzvratio je Miljan Momčilović.

Mladi Stefan Leković doneo je novu prednost Zvezdi u 72. minutu, ali su Pazarci opet izjednačili, samo tri minuta kasnije, a gol je postigao Slobodan Stanojlović.

Uoči meča od Zvezdinog dresa oprostio se Nenad Krstičić, u nastavku je dobio šansu da zaigra i na najlepši način završi karijeru.

Od Zvezde se oprostio i trener Miloš Milojević, koga će već od sutra zameniti Izraelac Barik Bahar.

"Preponosan sam na sve što smo uradili. Želim Zvezdi da tako nastavi i u sledećoj sezoni. To je energija, to je zajedništvo i ono što Zvezda ima. Ništa lepše od toga ne postoji, rekao je Milojević.

On se zahvalio navijačima na sjajnoj podršci.

"Nadam se da će i sledeće sezone biti ovako, puna 'Marakana', jer je totalno drugačije igrati u takvoj atmosferi. Sve ovo je za ponos, poslali smo lepu sliku u svet."

Takođe, na poluvremenu je priređen defile šampiona iz Sportskog društva crveno-belih.

Crveno-beli će, kao šampioni Superlige, naredne sezone igrati u grupnoj fazi Lige šampiona.

TSC je, ranije danas, remizirao sa Vojvodinom, što je klubu iz Bačke Topole donelo drugo mesto na tabeli i kvalifikacije za najkvalitetnije evropsko takmičenje.