Poketino kreće u raspremanje - 15 igrača napušta Čelsi

Maurisio Poketino ne gubi vreme u Čelsiju, pošto je već spremio spisak od 15 fudbalera na koje ne računa u narednoj sezoni

Poketino je upravi Čelsija poručio da ne želi talentovanog Žoaa Feliksa, pa će se Portugalac vratiti u madridski Atletiko.

Feliks je početkom godine stigao u Čelsi na pozajmicu do kraja sezone, "plavci" su imali mogućnost otkupa ugovora, ali je Poketino rekao da mu Portugalac nije potreban.

Feliks je karijeru počeo u ekipi Benfike, u Atletiko je prešao 2019. godine, a u dresu Čelsija je postigao četiri gola na 20 utakmica.

"Istina je da ne mogu da kažem koji je plan sa Žoaom. Novi trener ga ne želi u Čelsiju. Vratiće se u Madrid, ništa nismo planirali", rekao je predsednik Atletika Enrike Serezo.

Britanski mediji navode da je Poketino počeo sa rekonstrukcijom Čelsija, koji je sezonu u Premijer ligi završio na 12. mestu na tabeli.

Argentinski stručnjak želi da u letnjem prelaznom roku angažuje kvalitetnog golmana, igrača sredine terena i napadača, a planira da se odrekne najmanje 15 igrača, za koje smatra da će dobiti 320 miliona evra.

Poketino, želi pored Žoaa Feliksa, u narednoj sezoni ne računa ni na Kristijana Pulišića, Matea Kovačića, Hakima Ziješa, N'Goloa Kantea, Kalidua Kulibalija, Pjer-Emerika Obamejanga, Cezara Azpilikuetu, Denisa Zakariju, Kaluma Hadsona-Odoija, Mejsona Maunta, Konora Galagera, Trevoa Čalobu i Rubena Loftus-Čika.