Sport

Divac: Jokić zaslužio da ove sezone osvoji NBA titulu

Čuveni srpski košarkaš Vlade Divac, aktuelni reprezentivac Bogdan Bogdanović, američka košarkašica Taž Mekvilijams i košarkaš Ajzea Ostin, u društvu ambasadora SAD Kristofera Hila, posetili su danas školu "20 oktobar" na Novom Beogradu i družili se sa školarcima
Divac: Jokić zaslužio da ove sezone osvoji NBA tituluGetty © Roberto Serra/Iguana Press / Stringer

Događaj pod nazivom "Malim koracima do velikih zvezda" organizovali su ambasada SAD u Beogradu i Fondacija Ana i Vlade Divac, povodom obeležavanja jubileja 100 godina košarke u Srbiji.

"Drago mi je što sam ovde sa vama, znam da ovde učite teške predmete, matematiku, jezike, ali imam utisak da je košarka popularnija. Takođe, mislim da je Srbija jedina zemlja na svetu gde banana nije voće nego nešto drugo (blokada u košarci, prim.aut), rekao je ambasador Hil i dobio brojne aplauze školaraca.

Ja sam navijač Bostona, tužan sam danas jer smo izgubili majstoricu od Majamija za plasman u veliko NBA finale, dodao je on.

"Košarka spaja ljude, tu ste uvek u timu, deo ekipe i šta god izaberete za svoj poziv, znajte, najvažnije u životu je da budete deo tima i druga stvar da vredno radite. To znaju i naši gosti, koliko su vredno radili, čak i ako ne igraju za Seltikse", uz osmeh istakao je Hil.

Mališani su tokom druženja postavili brojna pitanja gostima, od toga kako su izabrali košarku, do podsećanja na najvažnije momente u njihovim karijerama, između ostalog Divac je pričao o fantastičnoj pobedi pritiv selekcije SAD na šampionatu sveta u Indijanapolisu.

"Pobedili smo, posle smo postali prvaci sveta i to je bio jedan od najlepših momenata u mojoj karijeri", rekao je Divac.

Jedno od pitanja dece bilo je da li smatra da Nikola Jokić može ove sezone da osvoji titulu, na koje Vlade nije imao dilemu.

"Što da ne može do prstena? Ako neko zaslužuje, onda je to Jokić. Svi smo veliki njegovi navijači i nadamo se uspehu ove godine. Naši košarkaši dolaze iz škole košarke koja je napredna. Nikola je naš, divno ga je gledati i nadamo se osvajanju titule", rekao je Divac.

Bogdanović je istakao da će u finalu NBA lige navijati za Denver i Jokića, uprkos tome što za Majami igra još jedan Srbin Nikola Jović.

Dodao je i da jedva čeka povratak u reprezentaciju i Mundobasket.

"To je nešto najlepše u sportu, igrati za svoju zemlju", rekao je košarkaš NBA ligaša Atlante.

Na terenima škole "20 oktobar" prve košarkaške korake napravili su brojni košarkaški asovi, uključujući Dejana Tomaševića i Nemanju Bjelicu.

image