Sport

Hamšik presekao - završava karijeru nakon više od 20 godina

Fudbaler Trabzona i nekadašnji slovački reprezentativac Marek Hamšik saopštio je da će na kraju sezone završiti igračku karijeru
Hamšik presekao - završava karijeru nakon više od 20 godinaGetty © Paolo Bruno

Karijeri koja traje nešto više od 20 godina, došao je kraj. Marek Hamšik saopštio je da na kraju sezone "kači patike o klin".

"To nije bila laka odluka, ali doneo sam je u dogovoru sa porodicom. Trabzon će biti moj poslednji klub u karijeri. Ja ću poslednji meč odigrati u subotu. Želim da se zahvalim svim klubovima za koje sam igrao što su mi pružili ovu priliku. Hvala vam, ispunio sam svoj san", rekao je Hamšik za konferenciji za medije.

Hamšik (35) je karijeru započeo sada već davne 2002. godine.

Igrao je za Slovan iz Bratislave, Brešu, Napoli, Dalijan, Geteborg i Trabzon. 

Najveću slavu stekao je u Napoliju za koji je igrao od 2007. do 2019. godine.

Slovački fudbaler je za klub iz Napulja postigao 121. gola na 520 utakmica, a sa Napolijem je osvojio dva Kupa i jedan Superkup Italije.

Hamšik je prošle godine završio reprezentativnu karijeru posle 15 godina igranja u selekciji Slovačke, čiji je bio kapiten i najbolji strelac.

Odigrao je 136 utakmica za reprezentaciju i postigao 26 golova, a najveći uspeh je ostvario 2010. godine, kada je sa selekcijom Slovačke stigao do osmine finala Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Trabzon će u subotu na svom terenu u pretposlednjem kolu turskog šampionata igrati sa Alanjom.

image