Sport

Aleksa Avramović domaćin donatorske večeri organizacije "Srbi za Srbe" u Čačku

Srpski košarkaš iz redova Partizana Aleksa Avramović, biće domačćin donatorske večeri Humanitarke organizacije "Srbi za Srbe", koja će se 20. juna održati u Čačku
Aleksa Avramović domaćin donatorske večeri organizacije "Srbi za Srbe" u Čačku© Srbi za Srbe

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" održala je pres konferenciju povodom pete donatorske večeri koja će se 13. juna održati u Beogradu i prve u Čačku koja će se održati 20. juna.

Na pres konferenciji obratio se proslavljeni košarkaški reprezentativac Srbije Aleksa Avramović koji je ujedno i domaćin donatorske večeri u Čačku.

"Velika mi je čast što sam ovde. Ono što je mene podstaklo da budem deo ove priče je pomaganje ljudima kojima je potrebna pomoć i dobra namera koja okuplja ove ljude, a iz čega se može izroditi nešto dobro", rekao je Avramović.

"Sve je krenulo od humanitarnih turnira Trojka iz bloka na kojima sam prisustvovao, a zatim humanitarne večeri u Novom Sadu i Beogradu što me je podstaklo da takav događaj napravimo i u Čačku. Na prvoj donatorskoj večeri u Čačku prikupljamo novac za pomoć porodici Bešanski sa šestero dece, a sedmo je na putu. Takođe, sakupljamo pomoć i za narodnu kuhinju na Kosovu i Metohiji", izjavio je član Partizana i reprezentativac Srbije.

Prisutne je pozdravio i predsednik HO "Srbi za Srbe" Igor Rašula, koji je na početku svog obraćanja izrazio saučešće porodicama nastradalih u masakru na Vračaru i Mladenovcu, te uputio reči podrške srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

On je, između ostalog, podrobnije upoznao javnost sa radom organizacije - 18 godina delovanja, skoro 12 miliona evra prikupljenih donacija, 3.100 pomognutih porodica i više od 15.000 izmamljenih dečijih osmeha...

"Prvo donatorsko veče organizovali smo 2019. godine u Beogradu. Cilj ovogodišnje donatorske večeri je prikupljanje 100.000 evra pomoći za izgradnju kuća porodicama Nešković iz Medveđe i Vuković sa Kosova i Metohije, te pomoć narodnoj kuhinji za opremanje proizvodnog pogona u Novom Brdo" - istakao je Rašula.

image