Olgin rezultat karijere - Srpkinja razbija, stigla u treće kolo Rolan Garosa

Srpska teniserka je prvi put u karijeri stigla do treće runde nekog grend slema i to nakon sjajnog preokreta u drugom setu

Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u treće kolo Rolan Garosa, pošto je u četvrtak savladala Italijanku Džasmin Paolini 2:0, po setovima 6:2, 7:5.

Daniloevićeva je tako prvi put u karijeri ostvarila dve pobede u glavnom žrebu jednog grend slema, pošto nikada pre nije uspela da stigne do trećeg kola.

Nakon što je uspešno prošla tri runde kvalifikacija, Srpkinja, inače 105. teniserka sveta, odlično je započela meč i u ranoj fazi prvog seta stigla do prvog brejka. Čuvala je prednost, da bi drugim brejkom i osvojila prvi set.

U drugom su stvari loše počele po nju, pošto je tri puta zaredom Italijanka stizala do brejka na njen servis. Bilo je tako i 5:1 u jednom trenutku za Paolini, ali od tada je na terenu postojala samo jedna teniserka.

Danilovićeva je na fenomenalan način osvojila šest gemova zaredom i stigla do važne pobede u dva seta. Ona će u trećem kolu u subotu igrati protiv sedme nositeljke Ons Žabur, prošlogodišnje finalistkinje Vimbldona i Ju-Es opena.