Još jedan srpski trener dobio angažman u Rusiji: Arsić preuzeo tim Jeniseja

Srbin Jovica Arsić postao je glavni trener krasnojarskog „Jeniseja”, navodi se na sajtu košarkaškog kluba. Detalji ugovora sa 54-godišnjim stručnjakom nisu precizirani

"Zadovoljstvo mi je što mogu da vam predstavim našeg novog trener. Arsić je savršen za naše zadatke. On zna da radi sa malim budžetom i još uvek postiže rezultate. Njegovo iskustvo sa mladim igračima je neprocenjivo i važno za nas dok gradimo novi tim. Podmladićemo sastav. Siguran sam da će trener biti motivisan, jer za njega je rad u jednoj od najboljih liga Evrope korak napred u karijeri. Spremni smo da ga podržimo u svim stvarima i gledamo napred. Za uspeša početak nove sezone", rekao je direktor kluba Vladimir Petrokovski.

Pod vođstvom Arsića, tim Lukoil-Akademik je tri puta postao prvak Bugarske. Poslednji angažman imao je u bugarskom košarkaškom klubu Balkan, na čijem je čelu bio od 2019. do 2021. godine.

Od 2007. do 2009. radio je kao selektor reprezentacije Makedonije sa kojom je izborio plasman na Evrobasket 2009, tek drugi put u istoriji te zemlje.

Pre toga, 2001. godine, kao pomoćnik selektora reprezentacije Jugoslavije Svetislava Pešića, postao je osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu koje je održano u Turskoj, a 2021. godine radio je sa reprezentacijom Srbije.

Jovica Arsić je rođen 3. novembra 1968. godine u Leskovcu u Srbiji.