Sport

Rusi polovični na Rolan Garosu - Hačanov slavio, Rubljov vodio 2:0 pa šokantno ispao

Umesto da u četvrtom kolu gledamo direktan okršaj dvojice ruskih tenisera, Italijan Lorenco Sonego sprečio je takav scenario
Rusi polovični na Rolan Garosu - Hačanov slavio, Rubljov vodio 2:0 pa šokantno ispaoGetty © Clive Brunskill / Staff

Dramatičan, ali na kraju polovičan dan za ruske tenisere na Rolan Garosu. Karen Hačanov plasirao se u četvrto kolo turnira u Parizu, dok je Andrej Rubljov na šokantan način završio učešće.

Hačanov je u trećem kolu savladao Australijanca Tanasija Kokinakisa 3:1, dok je Rubljov izgubio od Italijana Lorenca Sonega 3:2, iako je imao vođstvo od 2:0 u setovima.

Hačanov je u prvom meču dana bio bolji od Kokinakisa i to nakon velike drame u četvrtom setu. Kokinakis je u nekoliko navrata bio blizu da odvede meč u peti set, imao je i vođstvo 4:1 u taj-brejku, ali je na kraju slavio Rus - 6:4, 6:1, 3:6, 7:6.

Nakon toga, na teren je izašao Rubljov i sve je delovalo savršeno po njega. Dobio je prvi set neizvesno, a onda drugi bez ikakvih problema - 6:0. Međutim, kao da je taj loš set probudio Italijana. Sonego je osvojio naredna tri i na kraju slavio 5:7, 0:6, 6:3, 7:6, 6:3 protiv sedmog nosioca.

Tako je Rolan Garos ostao bez ruskog derbija, pošto će Hačanov u četvrtoj rundi igrati protiv Sonega.

image