Rusi polovični na Rolan Garosu - Hačanov slavio, Rubljov vodio 2:0 pa šokantno ispao

Umesto da u četvrtom kolu gledamo direktan okršaj dvojice ruskih tenisera, Italijan Lorenco Sonego sprečio je takav scenario

Dramatičan, ali na kraju polovičan dan za ruske tenisere na Rolan Garosu. Karen Hačanov plasirao se u četvrto kolo turnira u Parizu, dok je Andrej Rubljov na šokantan način završio učešće.

Hačanov je u trećem kolu savladao Australijanca Tanasija Kokinakisa 3:1, dok je Rubljov izgubio od Italijana Lorenca Sonega 3:2, iako je imao vođstvo od 2:0 u setovima.

Hačanov je u prvom meču dana bio bolji od Kokinakisa i to nakon velike drame u četvrtom setu. Kokinakis je u nekoliko navrata bio blizu da odvede meč u peti set, imao je i vođstvo 4:1 u taj-brejku, ali je na kraju slavio Rus - 6:4, 6:1, 3:6, 7:6.

Nakon toga, na teren je izašao Rubljov i sve je delovalo savršeno po njega. Dobio je prvi set neizvesno, a onda drugi bez ikakvih problema - 6:0. Međutim, kao da je taj loš set probudio Italijana. Sonego je osvojio naredna tri i na kraju slavio 5:7, 0:6, 6:3, 7:6, 6:3 protiv sedmog nosioca.

Tako je Rolan Garos ostao bez ruskog derbija, pošto će Hačanov u četvrtoj rundi igrati protiv Sonega.